Oblačno
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
V Taliansku získalo pohár Lazio po penaltách
Zdielať na

V Taliansku získalo pohár Lazio po penaltách

Lazio Rím - Sampdoria Janov 1:1 (1:1), na 11 m 6:5

Uruguajský brankár Lazia Fernando Muslera zneškodnil strely Janovčanov Antonia Cassana a Huga Campagnara a triumf Rimanov spečatil úspešným pokusom Ousmane Dabo. V pohárovej súťaži dominovalo Lazio po piaty raz v klubovej histórii a zabezpečilo si miestenku v Európskej lige, ktorá od novej sezóny nahradí Pohár UEFA.

"Po roku obetí prišla pre týchto chlapcov skvelá odmena. Som veľmi šťastný," povedal pre televíziu RAI tréner Delio Rossi.

Jeho tím vyhrával po góle Argentínčana Maura Zarateho už od 5. minúty, no ešte v prvom polčase (31.) vyrovnal Giampaolo Pazzini. V druhej časti mal prevahu i viac šancí klub z "večného mesta", no v druhej časti predĺženia takmer rozhodli hráči ligúrskeho klubu. "Bol to zápas hodný finále. My aj Lazio sme k tomu prispeli našimi výkonmi. Je nám ľúto našich fanúšikov, no taký je už futbal, taký je život," skonštatoval tréner Sampdorie Walter Mazzari, ktorého klub sa naposledy z trofeje tešil v roku 1994.

Najúspešnejšími klubmi v pohárovej súťaži na Apeninskom polostrove sú AS Rím a Juventus Turín zhodne s deviatimi trofejami.

Taliansky pohár - finále:
Lazio Rím - Sampdoria Janov 1:1 (1:1), na 11 m 6:5
Góly: 5. Zarate - 31. Pazzini.