Oblačno
23°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Trnava v Nitre pokusným králikom. Pomôže to?
Zdielať na

Trnava v Nitre pokusným králikom. Pomôže to?

Svetlice a delobuchy nepatria na trávnik

V derby stretnutí chcela Nitra proti Trnave po dvoch prehrách v tejto sezóne konečne bodovať. Prvú sľubnú šancu mali v 5. minúte hostia, Kopúnek posunul Procházkovi a domáci brankár musel vyrážať na roh. Potom sa dvakrát zastreľoval Rák, ale neuspel. V 14. minúte hlavný rozhodca Šipoš prerušil stretnutie, keď fanúšikovia Spartaka ani po opakovanom upozorňovaní neprestali hádzať pyrotechniku. Delegát dal navyše pokyn, aby priaznivci Trnavy opustili trubúny, tí to však neakceptovali a nakoniec po približne 35 minútach pokračovalo s podmienkou, že pri najbližšom vhodení pyrotechniky bude zápas ukončený. V 21. minúte mali Trnavčania dobrú šancu, Déváty našiel Kožucha, ale ten v prestrelil. V 31. minúte Hodúr jemne posunul Barčíkovi, no ten mieril tesne mimo Hrdinovej bránky. Vzápätí dopadla za trnavskú bránku svetlica a hlavný rozhodva okamžite ukončil stretnutie.

Petar Kurčubič, tréner Nitry: "Je mi ľúto, že sa bavíme teraz o iných veciach ako o futbale. Myslím si, že zápas sa celkom dobre vyvíjal a za tú plhodinu sme urobili viaceré dobré veci, ale urobili sme aj chyby v defenzíve. Mne neprináleží hodnotiť veci, ktoré sa tu udiali."
Karol Pecze, tréner Trnavy: "Je mi z tohto všetkého smutno, pretože celý týždeň sme sa na toto západoslovenské derby pripravovali. Takúto situáciu som zažil prvýkrát v živote a dokonca ani v Turecku som to nezažil. Súhlasím s tým, že treba urobiť poriadok, ale nemali by na to doplatiť všetci diváci, skôr by mali byť riešení jedinci."