Oblačno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Slovan vyhral v Žiline a je už iba krôčik od titulu
Zdielať na

Slovan vyhral v Žiline a je už iba krôčik od titulu

MŠK Žilina - Slovan Bratislava 0:1

MŠK Žilina - Slovan Bratislava 0:1 (0:0)
Gól: 54. Halenár. Rozhodca: Olšiak, ŽK: Poliaček, Leitner, Vladavič - Slovák, Breznaník, 4174 divákov.
zostavy a striedania:
MŠK Žilina:  Perniš - Vladavič, Pečalka, Piaček, Leitner - Štrba - Poliaček (46. Karoglan), Belák (80. Šourek), Jež - Lietava - Rilke (73. Tesák)
Slovan Bratislava: Bičík - Petráš, Valachovič, Dobrotka, Breznaník (61. Angelovič) - Serrano (74. Černák) - Obžera, Kozák, Slovák - Halenár, Masaryk (71. Meszároš)

V 2. minúte HUSTÉHO šlágra domáci Lietava posunul loptu do behu Rilkemu, ale ten vypálil z uhla len do brankára Bičíka. V 9. minúte si hosťujúci Serrano vypracoval dobrú streleckú príležitosť, ale z hranice šestnástky mieril vedľa žrde. V 18. minúte sa po zlej rozohrávke Žiliny dostal k lopte Kozák, ktorý chcel vysunúť do dobrej príležitosti Obžeru, ale ten dostal prihrávku len na päty. V 24. minúte po rohu Kozáka odvrátila obrana MŠK len k Serranovi, ktorý vypálil z 12 metrov nad. Potom na druhej strane Lietava na dvakrát strieľal, ale druhá strela nenarobila Bičíkovi žiadne problémy. V 30. minúte potiahol útok Halenár, strieľanou prihrávkou hľadal Masaryka, ale ten tiesnený z hranice päťky netrafil bránu. Na konci prvého polčasu prišli najväčšie šance oboch mužstiev. Najprv si v 37. minúte Slovák vymenil loptu s Halenárom, potiahol ju, vo vnútri šestnástky vystrelil, ale Perniš reflexívne vyrazil na roh. V 40. minúte na opačnej strane po zmätkoch v obrane hostí sa dostal k lopte Poliaček, ten spoza pokutového územia vystrelil nad. V druhom polčase patrila prvá šanca Žiline, Rilke dlhým pasom preniesol loptu sprava na ľavú stranu k Vladavičovi, ktorý vystrelil len do Bičíkovej náruče. V 53. minúte centroval Karoglan a Lietava zakončil z bezprostrednej blízkosti len do gólmana belasých. V 54. minúte prišiel prvý gól zápasu, Halenár z priameho kopu spoza šestnástky trafil presne do horného rohu Pernišovej brány. V 61. minúte sa po individuálnej akcii dostal k zakončeniu Vladavič, ale skóre sa nemenilo. Slovan sa stiahol, Žilina útočila, ale bezvýsledne, tak ako v 66. minúte, kedy Štrba vysunul Lietavu, ten ale v sľubnej príležitosti netrafil bránu. V 84. minúte mohol rozhodnúť Slovák, ktorý bol po zmätkoch v obrane MŠK zoči-voči Pernišovi, ale z 10 metrov trafil len brankára. Gól však už do konca zápasu nepadol a tak si v šlágri jari pripísal na svoje konto dôležité tri body Slovan, ktorý je už len krôčik od titulu.

Vladimír Kuťka, tréner Žiliny: "Videli sme veľmi vyrovnaný zápas, v ktorom rozhodlo individuálne majstrovstvo Halenára, ktorý kopol priamy kop veľmi dobre. Nezostáva nám nič iné, iba zagratulovať Slovanu."
Ladislav Pecko, tréner Slovana: "Prišli sme sem uhrať nejaké body a potrebovali sme urobiť ďalší krok k nášmu cieľu. Som rád, že sa nám to podarilo. Musím poďakovať hráčom, že v takom teple a u ťažkého súpera sme body získali."