Zatiahnuté, dažďové prehánky
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Nórskemu arbitrovi Övrebövi sa fanúšikovia vyhrážajú zabitím
Zdielať na

Nórskemu arbitrovi Övrebövi sa fanúšikovia vyhrážajú zabitím

Zdroj: TASR

V Nórsku bol 5x najlepším rozhodcom

Štyridsaťdvaročný Övrebö mal na Stamford Bridge ťažkú úlohu, okrem diskutabilných momentov sa však nevyhol chybám, a to na oboch stranách. Domáci priaznivci viackrát volali po odpískaní pokutového kopu, ale nedočkali sa. Ihneď po záverečnom hvizde obkľúčili hlavného arbitra nespokojní hráči Chelsea vrátane kapitána Johna Terryho, Michaela Ballacka a Didiera Drogbu, ktorý sa pred televíznou kamerou neudržal a kričal aj nepublikovateľné výrazy.

Övrebö vo štvrtok odmietol komentovať svoj výkon pre média, pretože ho k tomu viažu regule UEFA. Polícia musela arbitra aj s asistentmi po zápase dôsledne strážiť, pre väčšiu bezpečnosť zmenila aj hotel, v ktorom boli ubytovaní. Ostražitá policajná ochrana ich   odprevadila až na letisko. Ani po návrate do Osla však Övrebö neunikol fanúšikom Chelsea, ktorí na rôznych internetových fórach hovoria o jeho "ulovení" a "zabití". Na Facebooku začali kolovať výzvy s nápismi "Zabiť Toma Henninga Övreböa" a "A chceme zabiť Wanna Kill Toma Henninga Övreböa".

Övrebö už má na konte niekoľko kontroverzných rozhodnutí z minulosti. Na minuloročnom EURO 2008 neuznal regulárny gól Talianovi Luca Tonimu v zápase s Rumunskom (1:1). V roku 2001 dokonca dostal jedenzápasový dištanc v nórskej lige, keď nedal červenú kartu za úmyselný faul hráčovi Molde Oddovi Inge Oslenovi, ktorý protihráčovi zlomil nohu. Na druhej strane Övrebö, ktorý vyštudoval psychológiu, je v Nórsku vysoko rešpektovaný a päťkrát získal cenu Kniksen Prize pre najlepšieho arbitra v krajine. Minulý rok sa dostal dokonca na širší zoznam 38 rozhodcov pre MS 2010 v JAR.