Skoro jasno
20°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Duo z Anglicka sklamalo, Weiss ml. iba na lavičke náhradníkov
Zdielať na

Duo z Anglicka sklamalo, Weiss ml. iba na lavičke náhradníkov

Zdroj: TASR

Piatimi zápasmi skompletizovali prvé zápasy 16-finále

Hostia ťažili z efektívneho vstupu do druhého polčasu, keď ich v 50. minúte poslal do vedenia Quagliarella strelou zo siedmich metrov a o päť minút neskôr stíchli tribúny po nešťastnom vlastnom góle stopéra Arboledu. Poľský zástupca však zbrane nezložil. V 81. minúte vyrovnal Rengifo a krátko na to vyrovnal autor "vlastenca" Arboleda.

Víťazný gól Šachtaru Doneck v súboji s Tottenhamom Hotspur (2:0) dal ukrajinský reprezentačný útočník Jevhen Selezňov, ktorý sa strelecky presadil aj v minulotýždňovom zápase na Turnaji štyroch krajín na Cypre proti Slovensku (3:2). Na ihrisku bol pritom len niekoľko sekúnd a hneď prvý dotyk s loptou premenil na gól. Druhý zásah Šachtaru pridal v 88. minúte Rodrigues Jadson. Hostia nastúpili bez trojlístka ofenzívnych ťahúňov - Romana Pavľučenka, Jermaina Defoea a Robbieho Keana. "Držali sme sa taktiky až do prvého inkasovaného gólu. Škoda, že sme dostali aj druhý, sme sklamaní, že v odvete musíme dobiehať dvojgólový deficit. Doma sme však silnejší a hoci nás čaká náročná úloha, všetci veríme v postup," povedal obranca londýnskych "kohútov" Michael Dawson.

Ďalší anglický futbalový tím Manchester City remizoval s FC Kodaň 2:2, pričom dvakrát viedol. Vyrovnania sa domáci dočkali na šmykľavom teréne až v nadstavenom čase po presnej hlavičke Vingaarda. Zverenci trénera Marka Hughesa sú však bližšie k postupu do osemfinále ako ich súper z Jutského polostrova, o týždeň budú mať navyše v odvete výhodu domáceho prostredia. Na prvý zápas s Kodaňou sa dostal na lavičku náhradníkov Citizens aj slovenský reprezentant do 21 rokov Vladimír Weiss mladší, syn reprezentačného trénera však do hry nezasiahol.

Vo výbornom svetle sa predviedli oba holandské tímy, ktoré vo štvrtkovom programe zasiahli do hry. Premožiteľ MŠK Žilina v skupinovej fáze súťaže Ajax Amsterdam šokoval Fiorentinu, ktorú zdolal na jej ihrisku 1:0. Posledné štyri zápasy v Pohári UEFA zvládli zverenci Marca van Bastena bravúrne - na konte majú tri víťazstvá a jednu remízu. Rovnakým skóre Twente Enschede zvíťazilo nad Olympique Marseille na štadióne Vélodrome. "Súper bol dnes lepšie pripravený na zápas. Vedeli sme, ako máme hrať, rozobrali sme si herný systém Twente, ale až na posledných desať minút sme hrali kŕčovito. V odvete je súper favoritom na postup, ale my rozhodne chceme zabojovať. Vieme, že musíme dať gól, najlepšie dva. Ešte sme celú vojnu neprehrali," konštatoval kouč OM Erik Gerets.

Pohár UEFA, 16-finále - 1. zápasy:

Lech Poznaň - Udinese Calcio 2:2 (0:0)
Góly: 81. Rengifo, 84. Arboleda - 50. Quagliarella, 55. Arboleda (vlastný)

Šachtar Doneck - Tottenham Hotspur 2:0 (0:0)
Góly: 79. Selezňov, 88. Jadson

FC Kodaň - Manchester City 2:2 (0:1)
Góly: 56. Almeida, 90.+1 Vingaard - 30. Onuoha, 61. Ireland
(V. Weiss ml. sedel na lavičke náhradníkov Manchestru City)

ACF Fiorentina - Ajax Amsterdam 0:1 (0:0)
Gól: 60. Bakircioglu

Olympique Marseille - Twente Enschede 0:1 (0:1)
Gól: 22. Arnautovič