Skoro jasno
22°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
"Som rád, že si späť," povedal Škrtelovi tréner Benítez
Zdielať na

"Som rád, že si späť," povedal Škrtelovi tréner Benítez

Zdroj: SITA

"Som naozaj spokojný, že som po zranení dostal šancu, aj keď len na pár minút."

Dvadsaťštyriročný obranca sa v dueli 20. kola proti Newcastlu United dostal na trávnik v St. James Parku ako striedajúci hráč v 79. min, keď nahradil holandského útočníka Dirka Kuyta.

"Som naozaj spokojný, že som dostal šancu, aj keď len na pár minút. Tá prestávka bola skutočne veľmi dlhá, tri mesiace sa vliekli neuveriteľne pomaly," povedal Škrtel a ďalej pokračoval: "V kútiku duše som dúfal, že by duel s Newcastlom mohol byť tým, v ktorom dostanem šancu na oťukanie sa. Som rád, že to napokon vyšlo. Rozcvičoval som sa prakticky celý druhý polčas, keď mi asistenti oznámili, že pôjdem na trávnik. Popriali mi veľa šťastia, nech mi to vyjde. Išiel som už za jednoznačného stavu 5:1, mojou úlohou bolo pomôcť tento stav udržať. Po príchode na ihrisko sme vytvorili prakticky päťčlennú obrannú formáciu s trojicou stopérov - okrem mňa nimi boli ešte Sami Hyypiä a Daniel Agger."

Jednoznačným víťazstvom 5:1 potvrdili Liverpoolčania svoju pozíciu na čele tabuľky Premier League 2008/09. Do nové roku vstúpia "The Reds" s trojbodovým náskokom pred aktuálne druhým tímom FC Chelsea. "Hlavný tréner Rafael Benítez prišiel po zápase do šatne, každému hráčovi podal ruku a poďakoval sa mu za výkon. Mne ešte stihol povedať, že je rád, že som bol opäť na trávniku," uviedol odchovanec prievidzskej futbalovej školy.

Bývalý hráč Trenčína či ruského Zenitu Petrohrad pri svojom návrate nepociťoval žiadne zdravotné problémy. "Odkedy trénujem naplno, je všetko v poriadku. Takže aj počas tých 15-tich minút proti Newcastlu som sa cítil absolútne v pohode, návrat som si naozaj užíval," skonštatoval Martin Škrtel.

Najbližšie čaká na zverencov trénera Rafaela Beníteza sobotňajší duel (3. januára 2009) 3. kola FA Cupu proti druholigovému tímu Preston North End. "V minulosti platilo, že v pohárových zápasoch dostávali príležitosti tí, ktorí hrávali menej v Premier League alebo Lige majstrov. Preto pevne verím, že aj teraz to tak bude a ja nastúpim. Teraz však ťažko povedať, ako sa tréner rozhodne. Nechám sa prekvapiť," dodal slovenský stopér a jeden z najväčších favoritov na ocenenie pre najlepšieho futbalistu SR za rok 2008.

Martin Škrtel pauzoval od 5. októbra 2008, keď si v zápase s Manchestrom City poranil pravé koleno. Liečba sa napokon zaobišla bez operačného zákroku, no 191-centimetrov vysoký nekompromisný obranca si musel takmer tri mesiace odpočinúť. Do plného tréningového procesu sa z Ráztočna pochádzajúci handlovský rodák vrátil až 20. decembra.