Polojasno
20°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Hamšíkovi išlo o život, zlodejom by nechal aj auto
Zdielať na

Hamšíkovi išlo o život, zlodejom by nechal aj auto

Kouč Neapola po prepadnutí Hamšíka v šoku: "Marek by neublížil ani muche"

Hamšík, ktorý išiel po tréningu do mesta na nákupy, musel lupičom odovzdať hodinky značky Rolex Daytona, pas, kreditné karty, kľúče od domu i finančnú hotovosť v hodnote 900 eur. Zlodeji z miesta incidentu ušli. "Išiel som z centra, kde bol som kupovať darčeky a zostal som trčať v zápche. Vtedy prišli dvaja chlapíci na motorke, jeden vystúpil a zaklopal pištoľou na okno, že mám otvoriť dvere, a že mu mám dať hodinky a peniaze. Naokolo boli síce aj nejakí ľudia, čo ma spoznali, ale čo narobia, keď má chlap pištoľ," opísal prepadnutie Hamšík, ktorý o celkovej škode spôsobenej páchateľmi prezradil: "Len hodinky stáli 9000 eur (271.000 Sk) a prišiel som aj o hotovosť 900 eur (27.100 Sk)."

Hviezdny miláčik tifosi miestneho SSC nahlásil celú udalosť na policajnú stanicu, kde spísali zápisnicu. "Našťastie som v taške, ktorú mi zobrali, nemal mobil, ten bol vo vrecku. Takže som hneď zavolal na klub, že ma prepadli a oni hneď volali na políciu," dodal Slovák, ktorý bol po rýchlej akcii kriminálnikov najmä rád, že sa mu nič nestalo. "V tom okamihu som ani na nič nemyslel. Bol som ochotný im nechať aj auto, ale bolo v zápche, takže by s ním asi ďaleko nezašli. Najmä som rád, že sa mi nič nestalo. Čo už, stalo sa, stáva sa to všade, chcem to hodiť za hlavu," dodal autor siedmich gólov v tomto ročníku Serie A, ktorý poprel, že by nepríjemný zážitok mohol mať vplyv na jeho prípadný odchod spod Vezuvu.

Hamšík pricestuje na Slovensko na vianočné sviatky v pondelok, neodohrá ale nedeľňajší zápas Serie A na pôde AC Turín. Z predchádzajúceho zápasu proti Lecce, v ktorom z pokutového kopu otvoril skóre, si totiž odniesol zranenie slabín. Do Talianska sa vráti po Novom roku už 2. januára.

V Neapole je to v priebehu dvoch týždňov už druhý prípad lúpežného prepadnutia futbalistu. Prvou obeťou bol Andrea Russotto, ktorý okrem osobných dokladov prišiel aj automobil značky BMW. Prepadnutie Hamšíka šokovalo nielen fanúšikov SSC Neapol, ale aj trénera Edyho Reju. Kouč sa obáva, že Hamšík i viacerí jeho spoluhráči začnú po tomto incidente uvažovať o odchode z klubu. "Mareka je mi veľmi ľúto. Je to inteligentný a vzdelaný chalan, ktorý by ani neublížil ani muche, násilie je mu úplne cudzie. Lúpežné prepadnutia nie sú v dnešnom svete ničím výnimočným, no mrzí ma, že v priebehu dvoch týždňov ho zažil na vlastnej koži už druhý hráč Neapola. Obávam sa, aby Marek a ďalší mladí hráči po rastúcej vlne násilia nezačali uvažovať o odchode z klubu," povedal pre talianske médiá Reja.