Zatiahnuté, dažďové prehánky
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Škrtel proti Realu, Stoch si trúfne na "Starú dámu"
Zdielať na

Škrtel proti Realu, Stoch si trúfne na "Starú dámu"

Zdroj: TASR

ManU čaká v osemfinále Inter Miláno, Škrtel proti Realu

Prvé zápasy sú na programe 24. a 25. februára, odvety o dva týždne neskôr (10. a 11. marca). Finále sa hrá 27. mája na Olympijskom štadióne v Ríme.

"Tréner Mourinho veľmi dobre pozná anglický futbal, toto nám môže pomôcť. Máme dostatočne kvalitný tím na to, aby sme sa pobili s Manchestrom United o postup. Pokojne máme aj na to, aby sme išli až do finále," sršal odhodlaním riaditeľ Ernesto Paolillo.

Na jar majú šancu zasiahnuť do hry dvaja slovenskí futbalisti, ktorí figurujú v kádroch anglických osemfinalistov. Stopér Martin Škrtel sa v drese FC Liverpool predstaví najskôr na slávnom štadióne Santiaga Bernabeua, potom hrá odvetu so španielskym veľkoklubom Realom Madrid, 9-násobným držiteľom európskej klubovej trofeje číslo jeden. Reprezentant do 21 rokov Miroslav Stoch z FC Chelsea v prípade "zimného" zotrvania v kádri môže zbierať ostrohy v šlágri proti Juventusu Turín, ktorý v 3. predkole postúpil do skupinovej fázy na úkor Artmedie Petržalka. Pikantnú príchuť bude mať súboj pre Claudia Ranieriho, ktorý v minulosti koučoval Chelsea. Kuriozitou je, že žreb spojil až tri anglicko-talianske dvojičky.

Poriadne si vydýchli v táboroch FC Barcelona a Bayernu Mníchov, pretože oba tímy sa vyhli európskym gigantom z 2. miest v skupinách. Katalánci sa v boji o postup do štvrťfinále stretnú so sériovým francúzskym majstrom Olympiquom Lyon, ktorý však v aktuálnej sezóne nemá fazónu ako v predošlých rokoch, Bayern hrá so Sportingom Lisabon. "Dopadli sme celkom dobre, vyhli sme sa silnejším súperom. Futbal v Portugalsku išiel v posledných rokoch hore, Sporting patrí medzi špičku. Šance na postup do štvrťfinále vidím ako reálne," povedal tréner Bayernu Jürgen Klinsmann.

Pri žrebe platili zásady, že sa v tejto fáze súťaže nemohli stretnúť dva kluby z jednej krajiny. Naraziť na seba vo vzájomnom súboji nemohli ani víťazi jednotlivých skupín, respektíve mužstvá z druhých miest. Výhodu domáceho prostredia v prvých osemfinálových zápasoch majú mužstvá z druhých miest.


      Žreb osemfinále Ligy majstrov 2008/2009:

      Chelsea Londýn - Juventus Turín

      Villarreal CF - Panathinaikos Atény

      Sporting Lisabon - Bayern Mníchov

      Atletico Madrid - FC Porto

      Olympique Lyon - FC Barcelona

      Real Madrid - FC Liverpool

      Arsenal Londýn - AS Rím

      Inter Miláno - Manchester United