Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Lozanov zásah spôsobil v Mexico City malé zemetrasenie. Chicharito: Chceme ísť až do finále
Zdielať na
Futbal

Lozanov zásah spôsobil v Mexico City malé zemetrasenie. Chicharito: Chceme ísť až do finále

Mexický futbalový útočník Javier "Chicharito" Hernández sa po nedeľňajšom víťazstve nad Nemeckom (1:0) v zápase F-skupiny majstrovstiev sveta v Rusku (14. júna - 15. júla) neubránil slzám radosti. Tridsaťročný kanonier anglického West Hamu United patril na trávniku v moskovských Lužnikách k najlepším hráčom a bol zapojený do azda najkrajšej kombinačnej akcie doterajšieho priebehu šampionátu, z ktorej napokon v 35. min rezultoval víťazný zásah Hirvinga Lozana.

"Tento triumf pre nás znamená veľký impulz, ktorý nás posunie vpred. Majstrovstvá sveta však nie sú iba o úvodnom zápase, začíname už myslieť na najbližší duel s Kórejskou republikou. Chceme sa prebojovať až do finále, ale musíme ísť krok po kroku," povedal podľa webu espnfc.com Chicharito, ktorý hrával aj v Nemecku za Bayer Leverkusen (2015-2017).


Keď strelec jediného gólu zápasu Lozano prekonal nemeckého gólmana Manuela Neuera, seizmometre v 20-miliónovom Mexico City zaznamenali dokonca mierne chvenie zemského povrchu a čísla na Richterovej stupnici vyskočili na síce nízke, ale beztak pozoruhodné hodnoty. "Potvrdili sme, že môžeme súperiť s každým. Máme výbornú generáciu hráčov. Tá je tu teraz na to, dosiahla veľké veci. Proti Nemecku sme predviedli to najlepšie a presne takto musíme pokračovať aj v ďalších stretnutiach," skonštatoval pre Televisa Deportes 22-ročný Lozano, ktorý na klubovej úrovni hráva za holandský PSV Eindhoven.

"Rozmýšľali sme o dvoch rýchlych hráčoch na krídle. Vybrali sme Hirvinga Lozana, ktorý je z nášho tímu najrýchlejší. V prvom polčase sme sa rozhodli hrať defenzívne, inteligentne a do kontier. Snažili sme sa zasiahnuť súpera z protiútoku. Boli sme lepším mužstvom na trávniku," prezradil recept na úspech tréner Mexika Juan Carlos Osorio.