Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Zážitok na celý život. Deti sa stretli s futbalistom Lobotkom v Španielsku
Zdielať na

Zážitok na celý život. Deti sa stretli s futbalistom Lobotkom v Španielsku

BRATISLAVA / Vidieť našich úspešných futbalistov naživo a ešte si aj s nimi zatrénovať a zahrať, je snom nejedného dieťaťa. Stanovi Lobotkovi, ktorý je v Španielsku veľká hviezda, sa podarilo splniť hneď 26 detských snov. Jeden z objavov sezóny a hráč klubu Celta Vigo venoval svoj voľný čas deťom z projektu Integrácia. Toto stretnutie považuje za jeden z najväčších zážitkov počas svojho pôsobenia v Španielsku.

Výlet, na ktorý sa nezabúda, aj s takýmto pocitom prileteli deti po šiestich dňoch na Slovensko. Kým pri odchode bolo niektorým za domovom smutno, pri ceste naspäť by tam ešte ostali. Nie je sa čo čudovať, program bol pre deti viac ako hviezdny.

​Stano Lobotka svoje futbalové, ale aj ľudské kvality predvádzal už počas tréningu a minizápasu s deťmi. Pridal sa k nim aj Robo Mazáň, ktorý takisto pôsobí so Stanom v klube.

"Keď budú robiť v živote dobré skutky, tak sa im to vráti. Možno sa im to nevráti za mesiac, za rok, dva, ale určite spravodlivý život existuje," hovorí futbalista Lobotka. A to sme sa ešte nedostali k polčasu výletu, počas ktorého deti ako diváci absolvovali aj klubový tréning a nakoniec aj zápas a večeru so Stanom Lobotkom a Robom Mazáňom.

Odmenou pre deti nebol iba výlet za slovenskou futbalovou hviezdou, ale aj let vládnym špeciálom. Každé dieťa má za sebou svoj vlastný príbeh. Kým niektoré z nich bojujú so svojím osudom, iné naopak aj napriek nemu pomáhajú druhým a presne o to v projekte Integrácia ide.

"Deti a šport je úplne prirodzené, lebo integrácia je o vzoroch, ako sa majú správať v istých situáciách," hovorí Slavomír Krafčák, riaditeľ OZ Integrácia. 

Futbal na tráve je luxus. Títo chalani si kopú do lopty v bahne:

Súvisiace články