Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Slovákov čaká veľký zápas, Kozák sa spolieha na Adamca a Maka
Zdielať na

Slovákov čaká veľký zápas, Kozák sa spolieha na Adamca a Maka

ŠAMORÍN / Už vo štvrtok odohrá slovenská futbalová reprezentácia v Glasgowe kľúčový zápas kvalifikácie majstrovstiev sveta. Pred rokom sme Škótov v Trnave zdolali jasne 3:0. Dva góly Slovákov strelil Róbert Mak, jeden pridal Adam Nemec. Na oboch sa bude tréner Ján Kozák v ofenzíve spoliehať aj teraz.

V tabuľke skupiny F sú naši chlapci momentálne druhí. Pred dvojicou Slovinsko - Škótsko majú k dobru jeden bod. Slovinci hrajú v predposlednom kole v Anglicku, v Glasgowe to bude priamy súboj kto z koho.

"Keď sa nám podarí zopakovať výkony z posledného dvojzápasu, tak sa nemáme čoho obávať," hovorí Adam Nemec. "Vieme o čo hráme, vieme kam ideme, bude to veľmi náročné," dopĺňa ho Róbert Mak.

Pred prvým súbojom so Škótmi sme na konte nemali ani bod. Ťažkú situáciu sme ale po zbabranom úvode kvalifikácie zvládli a zdolali sme ich jasne 3:0. Že by ale mali mať ostrovania vďaka tomu pred nami rešpekt, na to sa nemôžeme spoliehať. "Bude to úplne iný zápas. Škóti hrajú doma vo fantastickom prostredí úred vypredanou kulisou," dodáva Adam Nemec.

Štadión Hampden Park v Glasgowe, ktorý má kapacitu 52 tisíc divákov bude určite vypredaný a Škótov bude hnať za dôležitým víťazstvom búrlivá atmosféra. "V tejto chvíli to máme my vo vlastných rukách. Keď ho zvládneme, nemusíme sa pozerať na ostatných. Vydlaždíme si cestu do baráže," hovorí Adam Nemec.

"Pre repre Slovensko je to veľký zápas a my pôjdeme do toho na sto percent. Pôjdeme do Glasgowa, aby sme vyhrali," dodal Róbert Mak.