Jasno
10°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Barcelona späť na víťaznej vlne, štyri góly Suáreza
Zdielať na

Barcelona späť na víťaznej vlne, štyri góly Suáreza

BARCELONA / Barcelona po stredajšom osemgólovom prídele do siete Deportiva La Coruňa tentoraz vyprášila Sporting Gijón výsledkom 6:0.

Štyrmi gólmi sa v druhom zápase v slede zaskvel Luis Suárez. Uruguajčan sa vyšplhal na čelo poradia strelcov Primera División, pred top kanonierom ostatných dvoch sezón Cristianom Ronaldom má momentálne náskok troch presných zásahov (Suárez 34, C. Ronaldo 31, pozn.). Suárez sa stal iba druhým hráčom Barcelony po Lionelovi Messim, ktorý počas jedného ročníka zaznamenal vo všetkých súťažiach dohromady aspoň 50 gólov. "Toľko gólov v posledných dvoch stretnutiach ma trochu prekvapilo. Som rád, keď nimi môžem pomôcť mužstvu. Najdôležitejšie je vyhrať La Ligu. Nebol tom ľahký zápas. Nehrali sme v dostatočnom rytme tak, ako sme chceli. Príliš pomaly sme si posúvali loptu. Cez prestávku sme o tom museli popremýšľať, pretože sme nehrali dobre," vyhlásil Suárez pre web Barcelony.

"Blaugranas" dosiahli štyri góly až v záverečnej štvrťhodine, pričom tri strelili z pokutových kopov. Hostia dohrávali bez vylúčeného Bosniaka Ognjena Vranješa. "V prvom polčase sme nemali rýchlosť. Boli sme síce na ihrisku dobre rozmiestnení, ale futbal na najvyššej úrovni si vyžaduje robiť veci v rýchlosti a to nám chýbalo. Druhý polčas už bol iný. Vypracovali sme si lepšie príležitosti a dôležité bolo, že sme sa viackrát strelecky presadili," vyhlásil pre oficiálnu klubovú stránku kormidelník FCB Luis Enrique. "Momentálne sme v najlepšej pozícii z troch tímov bojujúcich o titul, ale nemôžeme si dovoliť žiadne zaváhanie," doplnil 45-ročný kouč, rodák práve z Gijónu, kde začínal s futbalom. "Dúfam, že sa Sporting zachráni. Zaslúži si to," skonštatoval na záver Luis Enrique.

Súvisiace články