Oblačno
20°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Slováci si postup skomplikovali. Oslavy ale stáli ZA TO!
Zdielať na

Slováci si postup skomplikovali. Oslavy ale stáli ZA TO!

LUXEMBURG / Slovenský futbalový reprezentant Vladimír Weiss si v pondelkovom večernom stretnutí v Luxembursku v kvalifikácii o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do Francúzska pripísal hetrik.

Nie však gólmi, ale asistenciami. Dvadsaťpäťročný na klubovej úrovni krídelník katarskej Lekhwiye pri víťazstve 4:2 prihral postupne Marekovi Hamšíkovi, Adamovi Nemcovi a Róbertovi Makovi na úvodné tri zásahy hostí, ktoré padli v prvom dejstve v krátkom časovom rozpätí od 24. do 30. min.

Napriek tomu si Weiss odmietol privlastniť triumf na Štadióne Josyho Barthela v Luxemburgu. “Neberiem to ako svoj duel. V každom súboji je dôležitý kolektív, čo sa potvrdilo aj v pondelok. Som rád, že som mužstvu pomohol asistenciami, no najviac ma teší, že uspel tím,” povedal v pozápasovej mix zóne bratislavský rodák.



Hoci do prestávky Slováci viedli rozdielom triedy, po zmene strán sa domáci rozhodli sťažiť im dýchanie a medzi 61. a 65. min znížili na rozdiel jediného zásahu. “Pred šiestimi rokmi v poľskom Chorzówe sme sa nepretržite triasli o výsledok, v Luxembursku bolo do polčasu 3:0. Jednou nohou sme sa videli na kontinentálnom šampionáte. Ani v druhej štyridsaťpäťminútovke nebol výkon zlý. Súper strelil gól so šťastím, zakrátko nasledoval pokutový kop. Na konci sme si to trochu skomplikovali, myslím si, že v tom sme majstri,” porovnal Weiss pondelok so zasneženým vyvrcholením rovnako postupovej eliminácie o účasť na majstrovstvách sveta 2010 v Juhoafrickej republike.

">
">
" data-htmlarea-external="1" rtekeep="1">Postupové PALMOLIVE

Radosť našej #repre sa nedá opísať slovami! Maroš Drinka nesklamal a aj dnes večer nám sprostredkoval eufóriu zo šatne. Gratulujeme zverencom trénera Jána Kozáka a ďakujeme všetkým fanúšikom za podporu! SLOVENSKO sa historicky prvýkrát predstaví na európskom šampionáte! (y) (y) (y)

Posted by Slovenský futbalový zväz on 12. október 2015


"Je pravda, že diváka sme do poslednej minúty držali v napätí. Nebol to zámer. Zdramatizovali sme si vývoj, ale zvládli sme to a sme vo Francúzsku," uviedol obranca Tomáš Hubočan. "Ide o zadosťučinenie, že to, čo robíme, má zmysel. Nevyhli sme sa ani výkyvom, čo sa však nepodarí nikomu," doplnil útočník Adam Nemec.

Súvisiace články