Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Bude gól roka z druhej maďarskej ligy? Zázračná pätička spoza šestnástky!
Zdielať na

Bude gól roka z druhej maďarskej ligy? Zázračná pätička spoza šestnástky!

GYŐR / Sú góly, ktoré v okamihu všetkých ohúria. Ktoré, keď padnú, tak zároveň padnú aj sánky všetkých prítomných... Jeden taký sa počas minulého víkendu zrodil v druhej maďarskej futbalovej lige.

V šlágri jej 20. kola privítal druhý Gyirmót tretiu Békescsabu a zápas sa napokon skončil remízou 2:2. Jednobodový odstup medzi rivalmi bojujúcimi o postup medzi maďarskú elitu sa teda nezmenil. Hostia však boli blízko k tomu, aby bodovali naplno a vystriedali súpera na druhej postupovej priečke.

Gólman iba neveriacky čumel...

V 76. minúte totiž strelil ich vedúci gól na 2:1 nádherným spôsobom Birtalan Botond, keď fantasticky zareagoval na nie príliš vydarený center spoluhráča od pravej postrannej čiary. Lopta letela poza Botondov chrbát, ale ten sa vynašiel. Svojou pravačkou švihol dozadu a všetko mu vyšlo úplne ideálne! Po prvé, že loptu vôbec zasiahol a po druhé, ako ju zasiahol... Až tak dobre, že ju spoza šestnástky pätičkou nasmeroval presne pod brvno a domáci gólman sa za ňou naťahoval márne. Cena Ferenca Puskása, ktorú každoročne udeľuje FIFA za najkrajší gól roka, má určite horúceho favorita...

Gól_Maďarsko_Birtalan Botond

youtube.com/1912elore.hu