Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Gomis skolaboval pred zápasom! Dokonca chcel nastúpiť
Zdielať na

Gomis skolaboval pred zápasom! Dokonca chcel nastúpiť

LONDÝN / Pre francúzskeho útočníka waleského tímu Swansea City Bafétimbiho Gomisa sa stredajší duel najvyššej anglickej futbalovej súťaže na ihrisku Tottenhamu Hotspur (domáci zvíťazili 3:2) skončil už po pár minútach.

Francúzsky reprezentant skolaboval priamo na trávniku počas súboja na štadióne White Hart Lane a zasiahnuť museli lekári. Stretnutie na päť minút prerušili, 29-ročného zakončovateľa museli odniesť z trávnika na nosidlách, dýchal s pomocou kyslíkovej masky. Podľa trénera Swansea Garryho Monka bol Gomis pri vedomí a dokonca chcel pokračovať v hre. Vystriedal ho v 12. min Nélson Oliveira.

"Je v poriadku. Keď odchádzal nedobrovoľne z ihriska, komunikoval a dožadoval sa hrania," uviedol Monk pre anglické médiá. Sám hráč po zápase zverejnil prostredníctvom twitteru toto stanovisko: "Som sklamaný z toho, že som nemohol dnes večer pomôcť svojmu tímu. Teraz už som v poriadku."

U Gomisa nejde o prvý takýto prípad. Dvanásťnásobný reprezentant Francúzska rovnakým spôsobom trikrát všetkých vystrašil ešte počas svojho pôsobenia v Lyone a raz upadol do mdloby aj v tréningovom kempe národného tímu. "Vedeli sme o tomto jeho probléme, keď prišiel v lete do nášho klubu. Prešiel všetkými možnými zdravotnými previerkami, ale nedá sa nič robiť, je to súčasť jeho života. Má to súvislosť s nízkym krvným tlakom," doplnil Monk na serveri soccernet.com.

Gomis absolvoval neskôr v nemocnici vyšetrenia, ale len v rámci prevencie. Podľa trénera Monka by mohol byť k dispozícii už na najbližšie stretnutie 16. marca proti FC Liverpool. "Budeme jeho zdravotný stav konzultovať s tímovým lekárom, aby sme si boli stopercentne istí," dodal Monk. V minulosti pri podobnej situácii s Gomisom ešte vo francúzskej najvyššej súťaži prezident Lyonu Jean-Michel Aulas zareagoval: "Nemôžeme si nerobiť starosti, zakaždým nás to vydesí."

sita

Súvisiace články