Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Skvelá správa pred Macedónskom. Všetci nominovaní sú zdravotne v poriadku
Zdielať na

Skvelá správa pred Macedónskom. Všetci nominovaní sú zdravotne v poriadku

SENEC / Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák privítal na utorkovom zraze pred stretnutím proti Macedónsku v C-skupine kvalifikácie o postup na ME 2016 do Francúzska (sobota 15. novembra o 20.45 h v Skopje) a medzištátnym prípravným zápasom proti Fínsku (utorok 18. novembra o 17.00 h v Žiline) všetkých nominovaných hráčov.

Na stretnutie v Senci prišli aj dvaja nováčikovia v seniorskom národnom tíme - stredopoliari Ondrej Duda (Legia Varšava) a Patrik Hrošovský (Viktoria Plzeň).

"Zatiaľ som dvoch nováčikov privítal, ale nebol čas na nejaké rozsiahle rozhovory s nimi. Obaja hrajú v popredných kluboch na špici súťaží v Poľsku a Česku. Sám som zvedavý, ako budú reagovať v spoločnosti najlepších slovenských hráčov. Talent a potenciál rozhodne majú," povedal na stretnutí s novinármi rodák z Matejoviec nad Hornádom J. Kozák a na margo zdravotného stavu kádra doplnil: "Niektorí hráči majú menšie zdravotné problémy. Verím, že do zápasu s Macedónskom budú všetci v poriadku. Hamšík neodohral minulý týždeň zápas Európskej ligy, lebo sa mu vrátili zdravotné problémy. Potom však nastúpil v lige proti Fiorentine. Už som sa s ním rozprával, cíti sa dobre a je v poriadku. Mak mal svalový problém, je to nevyspytateľné zranenie, pri ktorom človek nikdy nevie. Už absolvoval tréning v plnej záťaži. Verím, že tak isto bude pripravený." Jedinou vynútenou zmenou v národnom tíme SR je už dávnejšie známe nahradenie defenzívneho univerzála Norberta Gyömbéra stopérom Kornelom Salátom.

Slovensko je lídrom C-skupiny

Spomenutého kvalifikačného cyklu, z troch doterajších zápasov nazbieralo deväť bodov za víťazstvá nad Ukrajinou, Španielskom i Bieloruskom. Macedóncom patrí s tromi bodmi na konte štvrtá priečka, dosiaľ jediný úspech si pripísali v októbrovej domácej konfrontácii s Luxemburčanmi (3:2).

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie:

Brankári (3): Ján Mucha (Krídla Sovietov Samara/Rus.), Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň/ČR), Ján Novota (SK Rapid Viedeň/Rak.)
Obrancovia (7): Peter Pekarík (Hertha Berlín/Nem.), Martin Škrtel (FC Liverpool/Angl.), Kornel Saláta (DAC 1904 Dunajská Streda), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva/Rus.), Ľubomír Michalík (FC Kairat Almaty/Kaz.), Tomáš Hubočan (Dinamo Moskva/Rus.), Dušan Švento (1. FC Kolín/Nem.)
Stredopoliari (10): Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Filip Kiss (Ross County/Škót.), Juraj Kucka (FC Janov/Tal.), Patrik Hrošovský (Viktoria Plzeň/ČR), Róbert Mak (PAOK Solún/Gréc.), Stanislav Šesták (VfL Bochum/Nem.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Ondrej Duda (Legia Varšava/Poľ.), Vladimír Weiss (SC Lekhwiya/Kat.), Miroslav Stoch (FC Al-Ain/SAE)
Útočníci (3): Michal Ďuriš (FK Mladá Boleslav/ČR), Adam Nemec (1. FC Union Berlín/Nem.), Filip Hološko (Rizespor/Tur.)

Súvisiace články