Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Futbalová atmosféra graduje, Nemci sú optimistickí
Zdielať na

Futbalová atmosféra graduje, Nemci sú optimistickí

RIO DE JANEIRO / Zraky celého sveta sa upínajú do brazílskeho Rio de Janeira, kde si na legendárnej Maracane zmerajú sily tí najlepší. Nemecko a Argentína budú bojovať o najcennejší titul.

Nemci majú v Riu podstatne menšie zastúpenie medzi fanúšikmi ako  Argentínčania. Pred štadiónom sa už od rána tvorili hlúčiky priaznivcov s nemeckými vlajkami a trikolórami. "Sme nadšení z toho, ako to vyzerá, počasie je výborné, už len zahrať tak ako proti Brazílčanom a všetko bude super," hovorí jeden z fanúšikov európskeho zástupcu vo finále.

Väčšina Nemcov bude rozhodujúci zápas v Nemecku sledovať v kaviarňach, na námestiach alebo na štadiónoch, kde sú pre nich pripravené veľkoplošné obrazovky. Kto zvíťazí a v akom pomere, v tom majú už všetci viac-menej jasno.

"Bude to ťažké, ale vyhráme 1:0, som si istý," tvrdí nemecký fanúšik. "Tipujem 2:0, samozrejme pre Nemecko," dopĺňa druhý.
"Čokoľvek sa stane, zvíťazíme tri nula," dodáva ďalší.

Nemecký tím burcujú do boja aj nedeľňajšie noviny. Na prvých stranách sa objavili titulky ako "80 miliónov sŕdc je s vami" alebo "Je to zápas vášho života". Hráčov prišla do Brazílie povzbudiť aj kancelárka Angela Merkelová, tá verí, že domov sa vrátia ako hrdinovia.