Jasno
21°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Potupa na kórejský spôsob. Futbalistov zasypali po návrate cukríkmi!
Zdielať na

Potupa na kórejský spôsob. Futbalistov zasypali po návrate cukríkmi!

SOUL / Fanúšikovia futbalistov Kórejskej republiky iba s nostalgiou spomínajú na rok 2002, keď ich miláčikovia na domácom šampionáte (organizovali spolu s Japonskom) obsadili 4. miesto. V Brazílii totiž Kórejčania zhoreli ako fakle a domov putovali už po základnej skupine.

To ale neznamená, že ich na letisku v Soule po návrate domov nikto nečakal. Kamery a fotoaparáty médií zachytili naozaj svojské privítanie neúspešných futbalistov.

Lepšie než vajíčka a rajčiny...

Iný kraj, iný mrav. U nás sa zvyknú hádzať vajíčka, či hnilé rajčiny, na Ďalekom východe majú pri prejavovaní neúcty a potupy očividne iný zvyk. Opovrhnutie vyjadrujú hádzaním cukríkov. Spŕške sladkostí sa po prepadáku na svetovom šampionáte nevyhli ani Kórejčania. Priaznivci ich takouto salvou odmenili za výsledky 1:1 s Ruskom, 0:1 s Belgickom a 2:4 s Alžírskom. Príjemné im to rozhodne nebolo, ale poslušne to strpeli. Napokon, možno si v duchu vraveli, že je to oveľa lepšie, než keby reprezentovali svojho severného suseda z rozdeleného poloostrova. V prípade KĽDR by totiž mohol byť trest za zlú reprezentáciu vlasti úplne iný, než spŕška cukríkov...

MS_Južná Kórea_návrat domov

www.koreatimesus.com