Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Bolo to dávno, ale bol to úžasný gól! Ibrove magické sólo v drese Ajaxu
Zdielať na

Bolo to dávno, ale bol to úžasný gól! Ibrove magické sólo v drese Ajaxu

ŠVÉDSKO / Má 32 rokov, meria 195 centimetrov, na konte má množstvo parádnych gólov, ale aj niekoľko poriadnych prešľapov... Je síce Švéd, no vôbec tak nevyzerá a jeho meno absolútne neznie seversky... Áno, áno, áno, je to Zlatan Ibrahimovič. Jeden z najlepších futbalistov planéty, ktorý však na majstrovstvách sveta v Brazílii hrať nebude.

Švédsko totiž v baráži vyradilo Portugalsko, za ktoré hrá ďalší excentrik svetového futbalu Cristiano Ronaldo. Toho si v krajine samby a káva užijeme, pre priaznivcov Zlatana (a nielen pre nich...) teraz ponúkame malú náplasť.

Na to sa dá pozerať zas a znova...

Tá však rozhodne zahojí každú boľačku futbalových fanúšikov. Rodák zo švédskeho Malmö sa vydal z miestneho klubu FF do veľkého futbalu v roku 2001, keď prestúpil do Ajaxu Amsterdam. V ňom hral tri roky a dal zaň 35 gólov. Potom nasledovali už iba ďalšie hviezdne pôsobiská: Juventus Turín, Inter Miláno, FC Barcelona, AC Miláno a napokon Paríž St. Germain. V nich nasúkal gólov ako maku, no ten ktorý strelil ešte za Ajax do siete NAC Breda, si stojí za to pripomenúť. Jeho sólo ako vystrihnuté z playstation je naozaj neskutočné a veľa ľudí ho považuje za najkrajšie v histórii. Akurát tí obrancovia sa museli cítiť ako totálni niktoši...

Zlatan Ibrahimovič_radosť_dres Ajax

theguardian.com