Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
VIDEO. Hráči Santanderu bojkotovali zápas. Nemajú výplaty!
Zdielať na

VIDEO. Hráči Santanderu bojkotovali zápas. Nemajú výplaty!

SANTANDER / Štvrtkový odvetný duel štvrťfinále španielskeho Kráľovského pohára trval ani nie minútu, domáci hráči treťoligového Racingu Santander hneď po úvodnom výkope odmietli pokračovať v zápase proti San Sebastiánu.

Dôvodom sú nevyplatené mzdy a neochota prezidenta klubu Ángela Lavína odstúpiť z funkcie. San Sebastián uspel v prvom meraní síl doma 3:1, odvetu by mal vyhrať kontumačne 3:0. V semifinále Kráľovského pohára ho čaká FC Barcelona.

Futbalisti Santanderu zostali po úvodnom hvizde stáť v strede ihriska a rozhodca hneď zastavil hru. Po odmietnutí hráčov pokračovať v súboji sa duel skončil. Futbalisti Santanderu sa išli hneď poďakovať fanúšikom, ktorí prišli na štadión. Diváci im vyjadrili podporu. Klub dlhuje hráčom financie za niekoľko mesiacov. "Aj napriek opakovaným sľubom prezidenta sa vôbec nič nedeje. Naša finančná situácia sa zhoršuje a vedenie nereaguje. Kabína sa preto zhodla, že žiada okamžitú rezignáciu prezidenta klubu a celého vedenia," povedal kapitán Racingu Mário Fernández.

Problémy v Santanderi sa začali po odchode indického podnikateľa Ahsana Aliho Syeda, ktorý v roku 2011 klub kúpil s cieľom dostať ho medzi španielsku elitu. Tím však vypadol do druhej ligy a Ind sa zbalil. Medzičasom už Racing zostúpil až do tretej najvyššej španielskej súťaže.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita

Súvisiace články