Skoro jasno
22°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Futbalistky prehrali v kvalifikácii MS 2015 so Slovinkami
Zdielať na

Futbalistky prehrali v kvalifikácii MS 2015 so Slovinkami

Zdroj: sita, Slovensko-Slovinsko ženy

SENEC / Futbalistky slovenskej reprezentácie prehrali v Senci so Slovinkami 1:3 vo štvrtkovom zápase kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2015 do Kanady.

Po prvom polčase duelu 1. skupiny viedli hostky 2:0. V 77. min zverenky Zsolta Pakuszu vykresali iskierku nádeje na zisk bodu gólom Dominiky Škorvánkovej, ale v závere duelu udreli znova Slovinky.

Členmi 1. skupiny sú aj národné výbery favorizovaného Nemecka, Ruska, Chorvátska a Írska. Slovenky prehrali v nedeľu na Britských ostrovoch 0:2 a po dvoch stretnutiach majú na konte nula bodov. Najbližší zápas absolvujú 26. októbra v Chorvátsku. Vo štvrtkovom úvodnom stretnutí 1. skupiny sa medzi Chorvátskom a Írskom zrodila remíza 1:1.

Aprílový žreb v Nyone určil zloženie siedmich šesťčlenných skupín, ich víťazky sa priamo kvalifikujú na svetový šampionát. Štyri najlepšie družstvá z druhých miest si to rozdajú v baráži o zostávajúcu postupovú pozíciu, pričom do úvahy sa berú len ich výsledky s prvým, tretím, štvrtým a piatym národným výberom v príslušnej kvalifikačnej skupine. Na MS 2015 sa predstaví celkovo 24 účastníkov, z toho osem "dodá" Európa.

Výsledok - 1. skupina:

Slovensko - Slovinsko 1:3 (0:2)
Góly: 77. Škorvánková - 31. Milenkovičová, 45.+ Niklová, 89. Zverová

Zostava SR: Korenčiová - Fischerová (46. Bíróová), Matysová, Haršányová, Vojteková - Škorvánková, Cerovská, Klechová, Rybárová (46. Ondrušová) - Bartovičová, Fecková

Zsolt Pakusza
(tréner SR): "Počas celého zápasu sme hrali nepresne. Doplatili sme najmä na nevydarený prvý polčas, v ktorom nám chýbal potrebný dôraz a inkasovali sme dva góly. Po prestávke to bolo z našej strany lepšie, ale neboli sme efektívni tak ako hosťujúce družstvo. V oboch doterajších zápasoch sa prejavili naše nedostatky. Ako som však pred štartom kvalifikácie naznačil, skupina je vyrovnaná a pri našej vyššej efektivite môžeme uhrať lepšie výsledky."