Polojasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Slovan dominoval v Košiciach, Žilina uspela s Trnavou
Zdielať na

Slovan dominoval v Košiciach, Žilina uspela s Trnavou

Zdroj: sita, SP, Košice-Slovan

KOŠICE / Futbalový Slovnaft Cup mal na programe prvé semifinálové zápasy. Slovan deklasoval domáce MFK v Košiciach 3:0, Žilina pod Dubňom zdolala Trnavu 3:2.

MFK Košice - ŠK Slovan Bratislava 0:3 (0:0)

Góly: 48. Milinkovič, 73. Halenár (z pok. kopu), 90. Grendel, ŽK: 47. P. Bašista - 67. L. Peltier, ČK: 71. Tofiloski (Košice) za faul, rozhodovali: Jaška - Vindiš, Petríček, 2950 divákov

Košice: Tofiloski - Ostojič, P. Kavka, P. Bašista, Sekulič - T. Huk, Hovančík - Bukata (73. Ružinský), O. Duda (55. U. Matič), Viazanko - O. Diaby (55. K. Diaby)
Slovan: P. Kováč - Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Pauschek - Kladrubský - Milinkovič (83. Szarka), Seydouba Soumah (89. Lukšík), Grendel, Halenár - L. Peltier (77. M. Kuzma)

Ako prví pohrozili hostia, keď v 9. min Tofiloski kryl Pauschekovu strelu z uhla. Na dlhé minúty sa potom na ihrisku nedialo nič zaujímavé. Vzruch nastal až takmer po polhodine zápasu. V 28. min po rohu Ostojič z päťky "zostrelil" na bránkovej čiare stojaceho Peltiera. Následne v 37. min Sekuličova "delovka" opečiatkovala brvno hosťujúcej bránky. O tri minúty neskôr hostia zneškodnili ďalšiu šancu Košíc, keď O. Diaby v páde minul loptu a následne Dudovu strelu "belasí" zblokovali na roh.

Vstup do druhého polčasu vyšiel hosťom výborne, keď Milinkovič v 48. min z priameho kopu trafil perfektne a Slovan viedol. V 70. min mali belasí ďalšiu výbornú šancu, no Peltiera vychytal Tofiloski a nepresadil sa ani Bagayoko. O minútu neskôr sa situácia zopakovala, Peltier sa opäť ocitol pred Tofiloským, ale ten ho fauloval a videl červenú kartu. Nariadenú jedenástku premenil bez problémov Halenár. Stretnutie sa potom už iba dohrávalo, pričom víťazstvo Slovana prikrášlil v 90. min krásnou strelou z diaľky Peltier.

MŠK Žilina - FC Spartak Trnava 3:2 (3:1)

Góly: 3. V. Leitner, 34. T. Majtán, 41. Piaček - 9. Vlasko, 81. Kaščák, ŽK: 50. M. Mravec, 80. Guba - 30. Vlasko, 52. E. Sabo, 57. Mikinič, 88. Vyskočil, rozhodovali: Pavlík - Ádám, Bobko, 1835 divákov

Žilina: Dúbravka - Mabouka, Piaček, Akakpo (77. Ricardo Nunes), V. Leitner - M. Mravec (63. Paur), Pečovský - Guba, Barčík (84. Škvarka), Pich - T. Majtán
Trnava: Rusov - Habánek, Gross, Grabež, Ciprys - Augustini (57. I. Hodúr), Kaščák - E. Sabo, Vlasko (46. Mikovič), Mikinič - Tomaček (68. Vyskočil)

Žilinčania vyťažili gól už zo svojej prvej akcie. Barčík rozohrával priamy kop z 25 m, v šestnástke hlavičkoval Piaček, lopta sa odrazila k Leitnerovi, ktorý s prehľadom namieril do odkrytej časti bránky. Trnavčania nasledovali príklad domácich a tiež skórovali zo svojej prvej príležitosti. Po rohovom kope v 9. min využil šancu nekrytý Vlasko, jeho strela sa odrazila od hornej žrde do siete. Oba tímy hrali ofenzívny, kombinačný futbal. V I. polčase mali prevahu Žilinčania, ktorí si utvorili niekoľko gólových šancí. V 28. min Barčík vysunul do brejku Majtána, ale trnavský brankár mu stačil vypichnúť loptu. Sebavedomí domáci sa dostali do vedenia v 34. min, keď Barčík odcentroval z pravej strany a Majtán poslal hlavou loptu za chrbát Rusova. Ešte pred prestávkou pridali Žilinčania ďalší gól, tentokrát sa hlavou zapísal do streleckej listiny stopér Piaček, ktorému prihral Barčík.

Aj po zmene strán boli aktívnejší domáci, ktorí hrali s chuťou a ich výkon sa musel divákom pod Dubňom páčiť. V 57. min vystrelil Mabouka a dobiedzajúci Pich takmer pridal ďalší gól. Ďalšiu obrovskú príležitosť mali žlto-zelení v 65. min, Mabouka centroval sprava a Gubovu hlavičku Rusov vytlačil s námahou končekmi prstov na rohový kop. V poslednej štvrťhodine prebrali iniciatívu Trnavčania, ktorí sa začali viac tlačiť do žilinskej šestnástky. Výsledkom ich snahy bol gól, ktorý dal v 84. min Kaščák po dlhom Habánkovom centri z pravej strany. Tesne pred koncom ešte skúšal strelecké šťastie Hodúr, ale pálil tesne nad hornú žrď.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

Súvisiace články