Skoro jasno
10°
Bratislava
Valér
18.4.2024
LM: Šlágrom úvodného hracieho dňa súboj na San Bernabéu
Zdielať na

LM: Šlágrom úvodného hracieho dňa súboj na San Bernabéu

Utorňajšími ôsmimi zápasmi sa začne skupinová fáza najprestížnejšej európskej klubovej súťaže vo futbale - Liga majstrov 2012/2013. Hneď úvodný hrací deň ponúkne priaznivcom šláger v podobe konfrontácie anglického a španielskeho šampióna.

"Biely balet" nemá práve oslnivú formu

V dueli D-skupiny na Štadióne Santiaga Bernabéua nastúpi Real Madrid proti Manchestru City. "Biely balet" nemá práve oslnivú formu, v Primera División má po štyroch kolách na konte len štyri body, okupuje jedenástu pozíciu a bol to preň najhorší vstup do ligovej sezóny za ostatných desať rokov. Po zisku ligového titulu v uplynulej sezóne chcú zverenci Josého Mourinha dokázať, že je v ich silách triumfovať aj v kontinentálnom pohári číslo jeden. V minulej sezóne sa dostali v LM do semifinále. "Trochu sa bojím o môj tím. Znepokojuje ma fakt, že od začiatku sezóny sme hrali dobre len v jednom stretnutí - v Španielskom superpohári. Trochu sa nám darilo proti Valencii a Granade, ale to je všetko. Moji zverenci zatiaľ neukázali, čo je v nich," vyhlásil portugalský kouč 32-násobného španielskeho šampióna Mourinho. Ešte väčší hlad po úspechoch majú hráči Manchestru City. Tí sa v uplynulej sezóne pri premiérovej účasti "The Citizens" v hlavnej fáze ligy šampiónov nedostali zo skupiny. Zverenci Roberta Manciniho v tomto ligovom ročníku ešte neprehrali, na konte majú dve víťazstvá a dve prehry a v tabuľke Premier League 2012/2013 sú na štvrtej priečke. V sobotňajšej generálke na vystúpenie v španielskej metropole remizovali na pôde Stoke City 1:1, pričom ich jediný gól dala posila z Benficy Lisabon - Javi García, teda hráč, ktorý začínal profesionálnu kariéru práve na San Bernabéu. Dvadsaťpäťročný defenzívny stredopoliar verí, že dostane príležitosť aj v dueli proti Realu. "Náš prvoradý cieľ je Premier League. Klub získal v minulom ročníku titul po veľmi dlhom čase a navnadil fanúšikov. Pravda však je, že musíme zabrať aj v Lige majstrov a do Madridu cestujeme s ambíciou bodovať. Verím, že sa dostanem na ihrisko," uviedol J. García. "Je jasné, že nemáme takú históriu ako Real Madrid. Manchester City však už získal nejaké trofeje a všetci veríme, že v nasledujúcich desiatich rokoch pridáme ďalšie," vyhlásil taliansky kormidelník anglického mužstva Mancini. Členmi D-skupiny sú aj Borussia Dortmund a Ajax Amsterdam. Ich vzájomný súboj sa uskutoční v utorok v Nemecku.

Náš futbal zastupuje Tomáš Hubočan

Slovenský futbal môže mať zastúpenie v osobe obrancu Tomáša Hubočana. Stabilný člen reprezentačného výberu SR je hráčom Zenitu Petrohrad, ktorý v C-skupine nastúpi na ihrisku španielskeho tímu FC Málaga. Štart bývalého futubalistu Zlatých Moraviec a Žiliny Hubočana na juhu pyrenejského polostrova je však otázny pre svalové zranenie stehna, ktoré zapríčinilo aj jeho absenciu v piatkovom ligovom meraní síl s Terekom Groznyj. V druhom zápase "céčka" na seba narazia favorizovaný AC Miláno a Anderlecht Brusel.

Debut Zlatana Ibrahimoviča

Debut v LM v drese Paríža Saint Germain čaká najväčšiu hviezdu francúzskeho tímu - Zlatana Ibrahimoviča. Švédsky kanonier prestúpil do krajiny "galského kohúta" v lete z AC Miláno a zatiaľ napĺňa očakávania doň vkladané. S piatimi gólmi je totiž najlepším strelcom Ligue 1 2012/2013, PSG však v ligovej tabuľke patrí až štvrtá pozícia. Parížania privítajú v utorňajšom súboji A-skupiny hráčov ukrajinského klubu Dynamo Kyjev. V rovnakej skupine proti sebe nastúpia aj Dinamo Záhreb s FC Porto. V utorok sú na programe aj duely v B-skupine medzi HSC Montpellier a FC Arsenal, grécky majster Olympiakos Pireus nastúpi doma proti Schalke 04 Gelsenkirchen.

Program utorňajších stretnutí 1. kola hlavnej (skupinovej) fázy futbalovej Ligy majstrov 2012/2013 - 1. kolo (18. septembra):

A-skupina:
Dinamo Záhreb (Chor.) - FC Porto (Portug.), rozhoduje: Orsato (Tal.)
Paríž St. Germain (Fr.) - Dynamo Kyjev (Ukr.), rozhoduje: Kuipers (Hol.)

B-skupina:
HSC Montpellier (Fr.) - FC Arsenal (Angl.), rozhoduje: Velasco Carballo (Šp.)
Olympiakos Pireus (Gréc.) - Schalke 04 Gelsenkirchen (Nem.), rozhoduje: Borbalán (Šp.)

C-skupina:
FC Málaga (Šp.) - Zenit Petrohrad (Rus.), rozhoduje: Clattenburg (Angl.)
AC Miláno (Tal.) - Anderlecht Brusel (Belg.), rozhoduje: Collum (Škót.)

D-skupina:
Borussia Dortmund (Nem.) - Ajax Amsterdam (Hol.), rozhoduje: Tagliavento (Tal.)
Real Madrid (Šp.) - Manchester City (Angl.), rozhoduje: Skomina (Slovin.)

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Real vs Man.City

Súvisiace články