Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Žilina tesne zdolala izraelského šampióna
Zdielať na

Žilina tesne zdolala izraelského šampióna

Zdroj: tasr

MŠK Žilina (SR) - Hapoel Ironi Kirjat Šmona (Izr.) 1:0 (0:0)

Úradujúci slovenský futbalový šampión MŠK Žilina zvíťazil v utorňajšom prvom zápase 2. predkola Ligy majstrov 2012/2013 nad izraelským tímom Hapoel Ironi Kirjat Šmona najtesnejším rozdielom 1:0. O jediný gól duelu na štadióne pod Dubňom sa postaral v 82. min stopér Jozef Piaček, tesne predtým nepremenil pokutový kop domáci obranca Ricardu Nunes. Odvetné stretnutie je na programe v utorok 24. júla v Izraeli.


Výsledok - prvý zápas 2. predkola:

MŠK Žilina (SR) - Hapoel Ironi Kirjat Šmona (Izr.) 1:0 (0:0)

Gól: 82. Piaček, ŽK: 45. Ricardo Nunes, 88. Deza - 33. Taševski, 80. Gabai, rozhodovali: Cesar Muniz Fernández - José Manuel Fernández Miranda, Enrique Andres Samper (všetci Šp.)

Žilina: Dúbravka - Mabouka, Piaček, Leitner, Ricardo Nunes - Pečovský - Barčík (90.+ S. Angelovič), Šulek, Pich - M. Ceesay (70. Deza), Azevedo Guima (58. T. Majtán)
Kirjat Šmona: Gabai, Hassarmi, Tzedek, Dušan Matovič - Gerzicich - Solari (90.+ Mresat), Rochet, Taševski (83. Gazal) - Badaš (77. Abed), Abuhazira

V prvom zápase druhého predkola LM pod Dubňom oba tímy vynechali úvodné spoznávanie sa a začali ofenzívne. Už v 4. min vysunul domáci kapitán Barčík v šetnástke Ceesaya a izraelský brankár Amos musel prvýkrát zasahovať. V 10. min po Nunesovom rohu hlavičkoval zblízka stopér Piaček a Amos len reflexívne vyrazil. Po ďalšom rohovom kope z opačnej strany nastrelil Piaček brvno. Izraelčania mali prvú väčšiu šancu v 12. min, keď po dlhom centri hlavičkoval Abuhazira, ale aj domáci brankár predviedol pohotový zákrok. Ten istý hráč hostí nebezpečne vystrelil o minútu neskôr spoza šestnástky a Dúbravka musel opäť vyrážať loptu pred seba. Po tejto akcii prevzali hostia iniciatívu a na niekoľko minút zatlačili Žilinčanov pred ich bránku. V 21. min po rohovom kope takmer otvoril skóre Abuhazira, ktorého strela letela tesne vedľa ľavej žrde. "Šošoni" však tento tlak ustáli a vyrovnali hru. V 25. min už boli pred súperovou bránkou, Barčík poslal asi z 20 metrov exportnú strelu, ktorej chýbali len centimetre. Desať minút pred prestávkou mali veľkú šancu hostia, po Badašovej prihrávke strieľal Solari a Dúbravka opäť podržal svoj tím.

V 48. min, hlavičkoval po Barčíkovom centri portugalský útočník Guima, ale ani jemu sa nepodarilo prekonať brankára Amosa. Hráči Šmony skúšali šťastie z väčších vzdialeností, ale väčšinou nepresne. Obrovskú šancu mali v 58. min, keď po rohovom kope Dúbravka vyrazil loptu a stopér Tzedek trafil zblízka brvno odkrytej žilinskej bránky. V 67. min spálili čistú gólovú príležitosť domáci. Najprv Majtán vystrelil spoza šestnástky, Amos loptu vyrazil, nabiehajúci Ceesay však namiesto do bránky napálil do padajúceho brankára Šmony. V 80. min po faule v šestnástke na prenikajúceho Dezu nariadil španielsky rozhodca pokutový kop, brankár hostí však Nunesovu strelu vyrazil. Žilinčania sa predsa len dočkali gólu po nasledujúcom rohovom kope, keď presne trafil stopér Piaček a zabezpečil pre svoj tím dobrú pozíciu pred odvetou v Izraeli.

tasr

tasr