Oblačno
19°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Van Persie sa rozhodne o svojej budúcnosti po ME
Zdielať na

Van Persie sa rozhodne o svojej budúcnosti po ME

Zdroj: sita - Van Persie

Robin van Persie sa chce o svojej budúcnosti rozhodnúť až po skončení futbalových majstrovstiev Európy v Poľsku a na Ukrajine.

Holandského reprezentanta pôsobiaceho v Arsenale Londýn majú v hľadáčiku svetové veľkokluby Juventus Turín, FC Barcelona či Manchester City. "Juve? To je samozrejme skvelý tím," povedal Van Persie pre futbalový portál a dodal: "S Arsenalom som sa dohodol, že o mojej budúcnosti nebudeme diskutovať do skončenia turnaja. Teraz môžem povedať len toľko, že sa úplne sústredím na ME 2012 a potom chcem vyhrať Ligu majstrov."

Meno rodáka z Rotterdamu sa stále častejšie spája s Juventusom predovšetkým v talianskych médiách. "Van Persie je svetová trieda," povedal pre taliansky Tuttosport na adresu svojho krajana Holanďan Ruud Gullit. "Juventus by mal urobiť všetko pre to, aby ho získal. Dokázal by výrazne zmeniť tvár tímu Antonia Conteho," myslí si Gullit.

Van Persie má za sebou skvelú klubovú sezónu, v ktorej dal 37 gólov (z toho 30 v Premier League, 5 v LM a 2 v Anglickom pohári) a stal sa najlepším hráčom roka v Anglicku v hlasovaní britských futbalových žurnalistov. Dvadsaťosemročný Van Persie je od roku 1998 prvým Holanďanom, ktorý získal novinársku cenu. Vtedy triumfoval tiež hráč Arsenalu Dennis Bergkamp. Tretím hráčom z "krajiny tulipánov" s týmto ocenením je Frans Thijssen z Ipswichu Town (1981). S Arsenalom je holandský útočník zmluvne viazaný do konca budúcej sezóny. Začiatkom mája sa však pre anglické médiá vyjadril, že chce spojiť svoju budúcnosť s týmto londýnskym mužstvom, v ktorom futbalovo najviac vyrástol. Za "kanonierov" doposiaľ strelil 132 gólov z toho 96 v Premier League.