Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
VIDEO: Neymar môže opäť kandidovať na gól roka
Zdielať na

VIDEO: Neymar môže opäť kandidovať na gól roka

Brazílčan v službách FC Santos Neymar bude opäť jedným z ašpirantov na Cenu Ferenca Puskása FIFA za najkrajší gól roka.

Po vlaňajšom famóznom sóle, za ktoré dostal v januári prestížne ocenenie, ukázal opäť svoje skvelé ofenzívne schopnosti. Kým stredajší futbalový večer patril v Európe vďaka piatim streleným gólom do siete Leverkusenu v osemfinále Ligy majstrov Lionelovi Messimu z FC Barcelona, v Južnej Amerike bol hviezdou práve Neymar.

Ofenzívny hráč Santosu dosiahol v skupinovej fáze Pohára osloboditeľov proti brazílskemu Internacionalu (3:1) "iba" hetrik, ale najmä jeho druhý gól osem minút po prestávke je hitom internetu. Loptu si prevzal na svojej polovici ihriska, predviedol skvelé zrýchlenie a predribloval cez troch hráčov súpera až pred brankára Muriela, ktorého efektne prekonal. Svoje umenie predviedol aj o pár minút neskôr, keď sa prakticky od stredovej čiary dostal s loptou opäť pred bránku a nedal Murielovi šancu.

"Nedokážem to vysvetliť. Musím si pozrieť v televízii, čo som urobil na ihrisku. Viem, že som sa vďaka driblingu s loptou zbavil pár súperov. To je jediné, čo si z toho druhého gólu pamätám," povedal v rozhovore pre Globo TV Neymar a pokračoval: "Som fanúšikom Lionela Messiho. Počul som, čo dnes proti Leverkusenu dokázal. Dal už veľa nádherných gólov, teraz ich môžem kopírovať a napodobniť ho."

Súvisiace články