Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Vyšlo to! Cibulková postúpila do semifinále proti Kuznecovovej
Zdielať na

Vyšlo to! Cibulková postúpila do semifinále proti Kuznecovovej

SINGAPUR - Udržala si tým šancu na postup do sobotňajšieho semifinále a napokon sa doň aj dostala. Stretne sa s Ruskou Svetlanou Kuznecovovou.

Debutantka medzi elitou Cibulková potrebovala štvrtkový vlastný triumf 2:0 na sety v kombinácii s rovnako hladkým úspechom Nemky Angelique Kerberovej proti Američanke Madison Keysovej. Líderka renkingu sa presadila za 62 minút 6:3, 6:3 (z 0:2 v druhej časti), čím naplnila ideálny scenár pre Slovenku. Kerberová už výsledkom prvého setu duelu Cibulkovej s Halepovou nadobudla definitívu prieniku do víkendovej nadstavbovej fázy (teraz sa stala víťazkou skupiny). Bude v ňom čeliť lepšej z piatkového súboja poľskej obhajkyne titulu Agnieszky Radwanskej s Češkou Karolínou Plíškovou. Istou víťazkou Bielej skupiny od stredy je spomenutá Kuznecovová.

"Na kurte som ukázala, že nie nadarmo ma volajú bojovníčka. Po dvoch prehrách nebolo jednoduché opäť vstúpiť na dvorec. Vedela som, že musím uspieť vo dvoch setoch, aby som si udržala šancu na postup do semifinále. Možno som vyzerala pokojne, ale vo vnútri som to prežívala inak. Bolo mi jasné, že sa musím naplno koncentrovať na úsilie o víťazstvo. Ak by som v tom poľavila, veľmi rýchlo by som mohla prísť o všetko. Aj keď som prehrala loptičku, hneď som sa zamerala na ďalšiu - to bolo kľúčové," glosovala Cibulková v interview na dvorci.

Slovenská tenistka Dominika Cibulková neskrývala nadšenie zo svojho postupu do semifinále koncoročného šampionátu WTA Finals v Singapure. "Je to jeden z najkrajších dní! Keď sme sa to dozvedeli, bola to absolútna eufória! Moje dnešné víťazstvo 2:0 na sety nad Halepovou spolu s rovnakým úspechom Kerberovej je čosi neuveriteľné!" uviedla Cibulková, ktorá presne spomenutý scenár potrebovala na konečnú druhú priečku v tabuľke Červenej skupiny.

Súvisiace články