Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Cibulková na MS WTA s Kerberovou, Halepovou a Keysovou
Zdielať na

Cibulková na MS WTA s Kerberovou, Halepovou a Keysovou

SINGAPUR / Nemecká líderka svetového rebríčka Angelique Kerberová, Rumunka Simona Halepová a Američanka Madison Keysová budú súperkami slovenskej tenistky Dominiky Cibulkovej v základnej Červenej skupine dvojhry na koncoročnom výberovom šampionáte BNP Paribas WTA Finals presented by SC Global v Singapure (23. - 30. októbra, celková dotácia 7 miliónov USD aj so štvorhrou, tvrdý povrch v hale Singapore Indoor Stadium v komplexe Sports Hub).

Rozhodol o tom piatkový žreb v priestore Ice Skate Ring v Marina Bay Sands.

V základnej Bielej skupine budú hrať poľská obhajkyňa trofeje Agnieszka Radwanská, Češka Karolína Plíšková, Španielka Garbine Muguruzová-Blancová a jedna z dvojice Johanna Kontová (V. Brit.), Svetlana Kuznecovová (Rus.). Britka je momentálne držiteľkou poslednej miestenky, Ruska ju vytlačí pod čiaru do úlohy prvej náhradníčky, ak získa titul na Kremeľskom pohári v Moskve (už je v piatkovom semifinále).

Debutantka medzi elitou Cibulková pravdepodobne bude hrať už v nedeľu 23. októbra, a to s Kerberovou. Termín vyplýva zo skutočnosti, že Kuznecovová by v prípade postupu do sobotňajšieho finále v ruskej metropole mala extrémne málo času na presun, takže 23. októbra asi začne Červená skupina. Definitíva však bude známe až neskôr aj s prihliadnutím na vývoj v Moskve.

Žreb štvorhry s ôsmimi najlepšími dvojicami v tohtosezónnom bodovaní Road sa uskutoční v utorok 25. októbra o 12.00 h SELČ.

Červená skupina:
Angelique Kerberová (Nem.-1)
Simona Halepová (Rum.-3)
Madison Keysová (USA-6)
Dominika Cibulková (SR-7)

Biela skupina:
Agnieszka Radwanská (Poľ.-2)
Karolína Plíšková (ČR-4)
Garbine Muguruzová-Blancová (Šp.-5)
Johanna Kontová (V. Brit.-8) alebo Svetlana Kuznecovová (Rus.-8)

Súvisiace články

Najčítanejšie