Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Koleno vydržalo. Kika Kučová sa dočkala po šiestich rokoch
Zdielať na

Koleno vydržalo. Kika Kučová sa dočkala po šiestich rokoch

NEW YORK / Slovenská tenistka Kristína Kučová viac ako šesť rokov čakala na svoj tretí štart v hlavnej súťaži dvojhry na grandslamovej scéne.

Na takejto úrovni si napokon zahrá - po Wimbledone 2009 a Australian Open 2010 - v New Yorku, kde na US Open triumfovala v sezóne 2007 v singli junioriek. "Je to stále živé, vždy keď sem prídem, spomeniem si na to. Cítim, že práve na tomto mieste viem zo seba vydať to najlepšie. Samozrejme, chcem dosahovať dobré výsledky aj na ďalších podujatiach," skonštatovala K. Kučová pre web podujatia.

"Veľmi sa teším z postupu do hlavnej súťaže. Podarilo sa mi to po dlhom čase, vážim si to," uviedla 26-ročná Bratislavčanka "Kika" Kučová.

Senzačná semifinalistka z júlového Montrealu síce momentálne figuruje na 77. priečke v renkingu WTA, ale pri uzávierke prihlášok na medzinárodné otvorené majstrovstvá Spojených štátov amerických 2016 ešte nemala dostatočné rebríčkové postavenie, musela zvládnuť tohtotýždňovú kvalifikáciu. Postupne prekonala domácu Sachiu Vickeryovú (6:3, 5:7, 6:1), Rusku Alexandru Panovovú (7:6 /8/, 7:5) a Španielku Saru Sorribesovú-Tormovú (6:2, 6:3).

"Trápim sa s kolenom, ktoré však vydržalo ťažké zápasy, čo som rada. V kvalifikácii bol najnáročnejší druhý duel proti Panovovej. Bol to veľmi tesný súboj, odvrátila som setbaly, hrali sme s prerušením pre dážď, skončili sme pred polnocou... Vo finále kvalifikácie som proti Sorribesovej-Tormovej od začiatku mala prevahu a dobrý výkon som si udržala až do konca," podotkla mladšia zo sestier Kučových, ktorá v 1. kole hlavnej súťaže bude hrať s nemeckou niekdajšou členkou Top 10 Andreou Petkovicovou. Proti 28-ročnej rodáčke z Tuzly, teraz 44. v hodnotení, stojí vyrovnane 1:1. Prekonala ju v kvalifikácii spomenutého Wimbledonu 2009 (tesne 6:7 /4/, 7:6 /5/, 6:4), Nemka sa revanšovala v sezóne 2011 na "harde" v hale v Paríži (6:4, 6:2).

"Od Petkovicovej očakávam kvalitný výkon, na ktorý sa budem snažiť čo najlepšie pripraviť," podotkla Kristína Kučová. Zatiaľ má na Majors rekord v podobe 2. kola na londýnskej tráve pred siedmimi rokmi. Prehrala v ňom s aktuálnou francúzskou fedcupovou kapitánkou Amélie Mauresmovou.

Súvisiace články