Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Šerif pátra po mieste, kde Phelps fajčil marihuanu
Zdielať na

Šerif pátra po mieste, kde Phelps fajčil marihuanu

Zdroj: TASR

MOV nepovažuje fajčenie marihuany za dopingový prehrešok

Policajný dôstojník z Južnej Karolíny pre denník uviedol, že by Phelpsa obžaloval, keby získal dostatok dôkazov, že 14-násobný olympijský víťaz fajčil marihuanu v jeho okrese Richland. "Tento prípad sa ničím nelíši od ostatných," uviedol šerif Leon Lott.

Fotografiu plavca zverejnila britská tlač s tvrdením, že Phelps fajčil marihuanu na novembrovej párty so študentmi z University of South Carolina v hlavnom meste Columbia, ktoré sa nachádza na území okresu Richland. "Môže to byť oveľa ľahšie, keďže máme fotografiu niekoho, kto užíva drogu a tiež čiastočné priznanie. Bolo by to ľahké, keby sme už len zistili, kde presne sa skutok stal," uviedol ďalej šerif.

Phelps sa ospravedlnil po tom, čo týždenník News of the Wolrd priniesol šokujúcu fotografiu, a svoj čin nazval "neprimeraný". Univerzita aj polícia v Columbii sa už ale nechali počuť, že nebudú tlačiť na trestné stíhanie proti Phelpsovi. V Južnej Karolíne by pritom mohol dostať až 30 dní za mrežami a pokutu vo výške 570 dolárov. Jeho ospravedlnenie prijal aj Medzinárodný olympijský výbor (MOV) a tiež olympijský výbor USA, ktorý však zároveň zdôraznil, že fajčenie marihuany sa nepovažuje za dopingový prehrešok.