Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Grigar potreboval obe kvalifikácie na postup do semifinále ME
Zdielať na

Grigar potreboval obe kvalifikácie na postup do semifinále ME

SOLKAN / Deväť z celkového počtu 16 slovenských lodí, ktoré sa predstavili v úvodný deň majstrovstvách Európy vo vodnom slalome juniorov a pretekárov do 23 rokov v slovinskom Solkane, postúpilo z kvalifikácie do semifinále.

Jakub Grigar potreboval až dve kvalifikačné jazdy, aby sa prebojoval do semifinále kategórie K1 do 23 rokov. Piaty kajakár z nedávnych olympijských hier v Riu de Janeiro Grigar obsadil v prvej kvalifikácii nepostupovú 36. priečku, ale v druhej jazde sa výrazne zlepšil a z druhého miesta bezpečne postúpil do sobotňajšieho semifinále. Úspešný bol aj Andrej Málek, ktorý si pokračovanie v súťaži vybojoval vďaka deviatej pozícii v prvej kvalifikácii.

Skvelým výkonom sa v kvalifikácii prezentoval junior Marko Mirgorodský v kategórii C1. Suverénne v nej zvíťazil a postúpil do semifinále, Miroslav Kořínek (29.) a Martin Dodok (34.) absolvovali aj druhú kvalifikáciu, z nej šiel ďalej iba Dodok. Semifinále príde na rad v sobotu. Uspelo kompletné trio juniorov v K1 v poradí Radoslav Miko (12.), Adam Gonšenica (14.), Samuel Stanovský (20.), stačila im jedna kvalifikácia. Úspešné v kvalifikácii boli aj juniorky SR Soňa Stanovská a Simona Maceková, ktoré obsadili v prvej jazde tretie, resp. šieste miesto. Simona Glejteková (25.) mala šancu na reparát, ale ani ten jej nevyšiel (16.). Ani ďalší Slováci v kvalifikácii neuspeli. Do tejto kategórie patria kajakár Richard Macúš do 23 rokov a tiež kanoisti do 23 rokov Marko Gurecka a Tomáš Džurný, resp. Monika Škáchová a Silvia Brosová v C1 do 23 rokov.

Súvisiace články