Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Beňuš sa dočkal zlata v C1 , aj keď ho v závere zožulo
Zdielať na

Beňuš sa dočkal zlata v C1 , aj keď ho v závere zožulo

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / S komfortným náskokom siedmich sekúnd obhájili kanoisti Michal Martikán, Alexander Slafkovský a Matej Beňuš v Liptove svoje kraľovanie na poste majstrov Európy v hliadkach.

V tejto zostave sa z európskeho prvenstva tešili už siedmykrát. Celkovo má Slovensko v tímovej kategórii 3x C1 11 zlatých medailí zo 17 kontinentálnych šampionátov.

"Som rád, že odchádzam z Mikuláša napokon predsa len so zlatom. Trošku som sa trápil od polovice trate, ale stačilo to na víťazstvo," povedal po sobotňajších pretekoch hliadok už istý olympionik do Ria Matej Beňuš pre svoju zastupujúcu agentúru SPR media. "Ak by som túto jazdu porovnal s tými z minulých ročníkov, nebola až taká dobrá, ale bolo to zapríčinené tým, že táto trať bola nesmierne ťažká a ľahko sa dalo na nej niečo pokaziť," pokračoval 28-ročný kanoista ŠKP Bratislava.

Zatiaľ čo zlato v súťaži hliadok sa od slovenského tria viac-menej očakávalo, v singlkanoe chýbal práve Beňušov zásah na stopercentne slovenské stupne víťazov. K zlatu Alexandra Slafkovského a striebru Michala Martikána obhajobu bronzu nepridal - skončil na 5. mieste. Najskôr mu jazdu skomplikovalo "ťuknutie" na šiestej bránke. To ho však nerozhádzalo a všetko nasvedčovalo tomu, že do cieľa príde so šancou získať pódiové umiestnenie. Pri dvadsiatej druhej bránke však Mateja voda rozhojdala, až sa vykúpal v mikulášskych vlnách. "Pokazil som záver, hoci som sa na trati cítil veľmi dobre. Aj keď som ´ťukol´ bránku, stále si myslím, že táto jazda bola rýchlejšia ako moja kvalifikačná. Bohužiaľ, stáva sa to. Zrejme som mal zlý nájazd. Kanál je zastaraný, na záver nás čakala plytká voda a nepríjemná kombinácia bránok, zožulo ma to," pousmial sa Matej, ktorému náladu predsa len zlepšil tímový úspech. "Maťo sa predstavil v reálnej forme, mysleli sme si, že by motyka mohla vystreliť, ale piate miesto na Európe je výborný výsledok. S chlapcami obhájili titul majstrov, čo je geniálne," hodnotil Beňušov výkon spokojný tréner Juraj Minčík.

Beňus si po ME v Liptove veľmi nevydýchne. Už najbližší utorok odlieta do Brazílie, aby sa na mieste činu zodpovedne pripravil na augustový olympijský vrchol v Riu de Janeiro. "Radšej by som bol doma s rodinou, ale vrchol sezóny je vrchol sezóny," dodal Beňuš.

Súvisiace články