Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Z olympijskej dediny v Soči je mesto duchov, byty sú rozkradnuté
Zdielať na

Z olympijskej dediny v Soči je mesto duchov, byty sú rozkradnuté

SOČI / Zimu v roku 2014 mali celý svet ohúriť športoviská v ruskom Soči. Rusov stáli 50 miliárd eur. Na výstavbe areálu pracovalo viac ako 300 spoločností. Keď sláva najdrahších olympíjskych hier pominula, zmizol aj záujem o toto stredisko. Najhoršie dopadla olympijská dedina, z ktorej sa stalo mesto duchov.

"Je to opustené a nikto tu nežije, takže sem chodí mládež a ničí to tu. Nerozumiem tomu, prečo tu nikto nebýva," miestny obyvateľ.

Zariadenie zmizlo

Dedina, ktorá bola vystavaná pre športovcov a hostí zimných olympijských hier 2014, je momentálne v neobývateľnom stave. Prevádzkari tento rok už vypli vodu a elektrinu. Nielenže budovy chátrajú, ale aj zariadenie, ktorým disponovali, zmizlo v rukách zlodejov. "Z každého jedného bytu. Vzali sušiče rúk, fény, umývadlá," hovorí miestna obyvateľka.

Miesto pre túlavé psy

Rusom trvalo sedem rokov kým celý areál pre najdrahšiu olympiádu v histórii postavili. Nepoučili sa ale z chýb svojich predchodcov. Tak ako mnohé iné bývalé športoviská aj Soči zrejme skončí ako miesto pre túlavé psy. Aj napriek tomu je stredisko obľúbenou destináciou prezidenta Vladimíra Putina.

Pozrite si priloženú reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články