Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Viete, čo to znamená - horelo mu za zadkom? Presne toto!
Zdielať na

Viete, čo to znamená - horelo mu za zadkom? Presne toto!

SEPANG / Bola to hlavná a najdiskutovanejšia udalosť prvého voľného tréningu pred Veľkou cenou Malajzie formuly 1. O rozruch sa postaral dánsky pretekár Kevin Magnussen. No, pravdu povediac, ani nie tak on, ako jeho monopost R.S.16, ktorý začal nečakane horieť!

Stalo sa tak v uličke vedúcej k boxom. Dán absolvoval inštalačné kolo, aby sa následne vrátil na rýchlu kontrolu vozu do boxov. Keď ho mechanici tlačili do garáže, spod krytu motora vyšľahli veľké plamene! Vo VIDEU k článku sa začína "akčná" sekvencia v 33-tej sekunde.

Niet divu, že Kevinovi Magnussenovi nebolo všetko jedno a s plameňmi za zadkom trielil z horiaceho monopostu najrýchlejšie, ako sa len dalo! Maršáli a členovia tímu síce boli s hasiacimi prístrojmi okamžite na mieste, no oheň nevedeli uhasiť niekoľko minút. Napokon ho dostali pod kontrolu a dôležité je, že sa nikomu nič nestalo. A tak si neskôr mohol Kevin Magnussen dovoliť aj vtipný komentár: "Vedeli sme, že v Sepangu bude horúco, ale nečakali sme, že až takto!" Vozovka mala v Sepangu počas tréningu teplotu 61 stupňov Celzia... 

Súvisiace články