Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ovečkin sa doťahuje na Gretzkého. Strelil 90. víťazný gól
Zdielať na

Ovečkin sa doťahuje na Gretzkého. Strelil 90. víťazný gól

SUNRISE / Najlepší strelec uplynulej sezóny hokejovej NHL Alexander Ovečkin v prvých dvoch dueloch nového ročníka vôbec nebodoval, ale v utorok proti Coloradu aj vo štvrtok na ľade Floridy zhodne raz skóroval a Washington je vo Východnej konferencii aj jeho pričinením iba o skóre druhý za rovnako 7-bodovým Montrealom.

Presný zásah ruského krídelníka proti Panthers bol víťazný, keďže v 48. min upravil na 3:2 pre hostí, ktorí napokon triumfovali 4:2.
"V úvode sezóny je pre mužstvo vždy dôležité bodovať. V riadnom hracom čase sme ešte ani raz neprehrali, čo je dobré znamenie. Musíme ďalej zbierať body a napredovať," citoval 31-ročného útočníka server nhl.com. Domáci mu ako najväčšej ofenzívnej hrozbe súpera povolili iba dve strely na Roberta Luonga, ale Moskovčan sa beztak presadil, keď usmernil do bránky strelu Matta Niskanena. "Dobrá práca nášho obrancu. Pozrite si, čo sa udialo pred bránkou. Myslím si, že sme schopní meniť tam smer puku a pokúšať sa takto skórovať," vraví.

Pre Ovečkina to bol jubilejný 90. víťazný zásah v kariére, vyrovnal sa ním Mikovi Gartnerovi. Jediný rozdielový gól ho delí od Wayna Gretzkého a tri od krajana Sergeja Fiodorova. Lídrom je Jaromír Jágr (133).

Súvisiace články