Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
So Slovákmi spoločne v jednom tíme? Prečo nie
Zdielať na

So Slovákmi spoločne v jednom tíme? Prečo nie

TORONTO / Česká rozlúčka so Svetovým pohárom v hokeji v Toronte bola víťazná, ale obranca Zbyněk Michálek nelietal v oblakoch.

Autor prvého českého gólu v súboji proti Američanom (4:3) chlapsky priznal, že Česi majú v hokeji problém a to nielen v súvislosti s výsledkami na Svetovom pohári. "Nie sme spokojní s jedným víťazstvom z troch zápasov na turnaji, ale nebudeme si klamať o našom hokeji. Máme problém s výchovou mladých hráčov. Dokonca si myslím, že o štyri roky bude veľmi ťažké vytvoriť tím pre Svetový pohár," cituje Zbyňka Michálka portál championat.ru. Skúsený 33-ročný obranca, ktorý zároveň oznámil ukončenie reprezentačnej kariéry, dostal aj otázku, ako vidí možný spoločný tím so Slovákmi v budúcnosti.

"Bude to až o štyri roky, a ktovie, čo všetko sa dovtedy stane. Slováci majú rovnaké problémy ako my a možno ešte väčšie. Ak by sa však mal dať dokopy spoločný tím pre Svetový pohár, my s tým nemáme problém. Prečo nie? Sme so Slovákmi dobrí priatelia a vieme medzi sebou komunikovať," citujú Z. Michálka ruské zdroje.

O tri zo štyroch českých gólov proti výberu USA sa postarali bratia Michálkovci - jeden dal Zbyněk a útočník Milan pridal dva. Niektoré české médiá so zveličením napísali, že Američanov vlastne zdolal Jindřichov Hradec, odkiaľ Michálkovci pochádzajú. "Bol to náš životný zápas v reprezentácii. Obaja sme predtým v národnom drese v jednom zápase nikdy neskórovali. A teším sa nielen pre tie góly. S Američanmi síce už o nič nešlo z hľadiska postupu, ale zdolať ich na veľkom turnaji je cenné. Nezabalili sme to a hrali do konca," cituje Z. Michálka portál hokej.cz.

Obranca Arizony v NHL pridal aj spomienku na turnaj, ktorý mu v kariére najviac utkvel ako reprezentantovi Česka. "Boli to majstrovstvá sveta na Slovensku v roku 2011. Atmosféra, zápasy, parádny hokej, rodina v hľadisku. Bolo to niečo neskutočné. Do konca života ma bude mrzieť, že sme tam nezískali zlato, lebo sme predvádzali perfektnú hru," zaspomínal si Z. Michálek. Česi na MS 2011 brali bronz, majstrami sveta sa stali Fíni, Slováci chýbali vo štvrťfinále.

Súvisiace články