Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Slováci v tíme Európy s tradičnými číslami na dresoch
Zdielať na

Slováci v tíme Európy s tradičnými číslami na dresoch

TORONTO / Všetci šiesti slovenskí hokejisti, ktorí sa v tíme Európy predstavia na blížiacom sa Svetovom pohári v kanadskom Toronte (17. septembra - 1. októbra), budú mať na drese tradičné čísla, aké nosia vo svojich kluboch účinkujúcich v severoamerickej NHL.

Brankár Jaroslav Halák (New York Islanders) nastúpi so štyridsaťjednotkou na chrbte, obranca Andrej Sekera (Edmonton) bude korčuľovať s dvojkou, ďalší bek Zdeno Chára (Boston) s neodmysliteľnou tridsaťtrojkou. Útočník Marián Gáborík nosí v Los Angeles dvanástku a iné to nebude ani na SP, rovnako v prípade dvadsaťjednotky detroitského Tomáša Tatara. A výnimkou napokon nebude ani Marián Hossa so svojou už azda legendárnou osemdesiatjednotkou. Vyššie číslo než krídelník Chicaga bude mať v európskom tíme na drese iba Dán Mikkel Bödker (89), jednotka prischla nemeckému brankárovi Thomasovi Greissovi. Informácie zverejnil server nhl.com.

Z ôsmich krajín premiešaní Európania (okrem Slovenska aj Rakúsko, Dánsko, Francúzsko, Nemecko, Nórsko, Slovinsko a Švajčiarsko) budú v základnej A-skupine čeliť domácim Kanaďanom, Američanom a Čechom.

Súvisiace články