Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Famózny obrat Slovana proti Torpedu. Strelil 6 gólov v poslednej tretine
Zdielať na

Famózny obrat Slovana proti Torpedu. Strelil 6 gólov v poslednej tretine

BRATISLAVA / Slovan Bratislava získal v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) 2016/2017 prvé tri body do tabuľky Západnej konferencie.

Hoci to tak v pondelňajšom dueli proti Nižnému Novgorodu dve tretiny nevyzeralo, keďže "belasí" v premiérovom domácom zápase v ročníku zaostávali po štyridsiatich minútach 1:3, Torpedo v poslednej časti hry sfúkli šiestimi gólmi a napokon triumfovali 7:4. Slovan v stredu 31. augusta privíta opäť na svojom ľade HK Soči (19.00).

Kontinentálna hokejová liga:

HC Slovan Bratislava - Torpedo Nižnij Novgorod 7:4 (0:1, 1:2, 6:1)
Góly: 25. Švarný (Taffe), 43. V. Nedorost (A. Meszároš), 47. Jeglič (V. Nedorost, Viedenský), 52. Taffe (A. Meszároš), 53. Plastino (Cheechoo), 53. Valský (P. Luža, T. Kubalík), 58. A. Meszároš (Viedenský) - 17. Rasskazov (Mozer), 29. Daugaviňš (Galuzin, Norman), 36. Pettersson, 55. Gračiov (Urakov, V. Kuľomin)
Vylúčení: 5:6 na 2 min, presilovky: 3:1, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Kulakov, Olenin - Gordenko, Sysujev, 8773 divákov

Slovan: Pogge - Plastino, Švarný, A. Meszároš, P. Luža, Marek Ďaloga, Kundrátek, Bačik, Pokorný - Jeglič, Taffe, V. Nedorost - Cheechoo, Chipchura, Valský - T. Kubalík, Viedenský, Skalický - J. Šiška, T. Zigo, Lušňák
Torpedo: Kasutin - Aľajev, M. Osipov, I. Višnevskij, Kalašnikov, Jegoršev, Lofquist - Galuzin, Norman, Daugaviňš - Mozer, Rasskazov, Pettersson - D. Siomin, M. Potapov, Ashton - Gračiov, V. Kuľomin, Urakov - Veriajev, Žerdev

Slovan mohlo mrzieť, že zo svojej streleckej prevahy v prvej tretine nevyťažil ani gól. Aktivitou hýril najmä novic v jeho drese Marek Ďaloga, ale on ani nik z jeho spoluhráčov neprekonali spoľahlivého brankára hostí Kasutina. Hostia z mála vyťažili vedúci gól, o ktorý sa v 17. min umiestnenou strelou postaral Rasskazov. Slovanisti sa predsa dočkali v 25. min, keď sviatočný strelec Švarný už svojím druhým gólom v sezóne vyrovnal. Domáci sa však z nerozhodného stavu netešili dlho. Pred ich gólmanom Poggem sa v 29. min ocitol úplne voľný lotyšský kanonier Daugaviňš a prinavrátil Torpedu vedenie. To v 36. min zdvojnásobil Švéd Pettersson, ktorý sa presadil z prvej v presilovej hre. Krátko pred koncom II. tretiny tréner Slovana Miloš Říha inkasoval za protesty osobný trest a musel opustiť striedačku. Jeho zverencom však až neuveriteľne vyšla tretia tretina. Najprv Meszároš v brejku z ľavej strany našiel pred bránkou Nedorostovu hokejku - 2:3 a v čase 46:05 Jeglič z ostrého uhla vyrovnal. Dokonalý obrat zavŕšil v 52. min v presilovke Taffe a slovanisti šokujúco v krátkom čase pridali ešte ďalšie tri góly - presadili sa rovnako v početnej výhode Plastino, aj Valský a bodku za gólovými hodmi namaľoval do prázdnej bránky kapitán tímu A. Meszároš. Prehru hostí iba zmiernil Gračiov, ktorý upravil na priebežných 4:6. Slovan dal sedem gólov premiérovo v KHL, v ktorej teraz odštartoval piaty ročník.

Súvisiace články