Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Hokejisti víťazne v Rakúsku, rozhodol debutant Bubela
Zdielať na

Hokejisti víťazne v Rakúsku, rozhodol debutant Bubela

VIEDEŇ / Hokejisti Slovenska zvíťazili nad domácim Rakúskom futbalovo 2:0 v stredajšom medzištátnom prípravnom stretnutí vo viedenskej Albert Schultz Halle.

O prvý gól duelu sa v 23. min postaral debutant v seniorskej reprezentácii SR Miloš Bubela, štyri sekundy pred záverečným klaksónom spečatil triumf hostí kapitán Vladimír Dravecký. Za najlepšieho hráča SR vyhlásili brankára Branislava Konráda, ktorý zneškodnil všetkých 35 pokusov súpera. Pre Slovákov išlo o prvý zápas v reprezentačnej sezóne 2016/2017, Rakúšania sú v plnej príprave na septembrovú kvalifikáciu o postup na ZOH 2018.

Výsledok medzištátneho hokejového stretnutia:
Rakúsko - Slovensko 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Góly: 23. Bubela (Čerešnák, S. Petráš), 60. Dravecký (Cingel)
Vylúčení: 1:4 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Nicolic, Smetana - Kaspar, Nothegger, 2450 divákov

Rakúsko: Kickert (32. Madlener) - Schlacher, Mitterdorfer, Schumnig, N. Brunner, Viveiros, Bacher, Unterweger - Rotter, M. Raffl, Grabner - Kristler, Herburger, Th. Raffl - Ganahl, Hundertpfund, Geier - M. Fischer, Haudum, Petrik
Slovensko: Konrád - Čerešňák, I. Ďatelinka, Hatala, Gernát, M. Rosandič, L. Kozák - Dravecký, Cingel, Marcel Haščák - J. Gašparovič, Češík, Hrnka - Macík, L. Paukovček, Puliš - S. Petráš, Bubela, Koyš

Už v úvodnej minúte museli Slováci čeliť presilovke súpera, ale paradoxne na jej konci mohol na opačnej strane udrieť Samuel Petráš. V málo záživnej prvej tretine mali navrch domáci hokejisti, neutvorili si však vážnejšie šance. Otvárací gól mal na hokejke v 17. min Martin Gernát, ale trafil iba konštrukciu bránky. Čo sa nepodarilo Petrášovi s Gernátom, to v 23. min dotiahol do želaného konca ďalší zo stredajších debutantov v seniorskom drese SR Miloš Bubela. Dvadsaťtriročného útočníka skvelou prihrávkou našiel obranca Peter Čerešňák a mladý zakončovateľ zoči-voči rakúskemu brankárovi Kickertovi nezaváhal - 0:1. O pár minút neskôr mohol vyrovnať Rafael Rotter, ale jeho pokus skončil iba na bočnej sieti. Neskôr sa proti Branislavovi Konrádovi nepresadil ani Michael Grabner. Na opačnej strane mohol v závere prostrednej časti hry zvýšiť slovenský náskok Jakub Gašparovič, ale z trestného strieľania, ktorému predchádzal faul naňho v samostatnom úniku, neprekonal striedajúceho gólmana Madlenera. V poslednej tretine zostali viaceré šance na oboch šanciach nevyužité, pri záverečnej power-play súpera spečatil víťazstvo hostí ich kapitán Vladimír Dravecký.

Súvisiace články