Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Miroslav Hlinka (†42) sa obesil, v byte našli listy na rozlúčku
Zdielať na

Miroslav Hlinka (†42) sa obesil, v byte našli listy na rozlúčku

BANSKÁ BYSTRICA / V Banskej Bystrici sa v nedeľu v byte obesil bývalý hokejista Miroslav Hlinka. Našiel ho tréner, ktorému niekdajší reprezentant nedvíhal telefón. Polícia našla dva listy na rozlúčku.

Na Slnečnú ulicu v Banskej Bystrici boli vyslaní policajti, kde našli telo bez známok života. Podľa našich informácií malo ísť o bývalého hokejistu Miroslava Hlinku. Polícia začala konať vo veci prečinu usmrtenia.

Zlato, striebro, bronz

Hlinka reprezentoval Českú republiku i Slovensko a bol jedným z najúspešnejších slovenských reprezentantov. Štartoval na štyroch svetových šampionátoch, na ktorých získal všetky medaily. Je majstrom sveta z Göteborgu 2002.

Slovensko reprezentoval aj na Svetovom pohári v roku 2004. Vo výbere bol jediným hráčom z Európy, ktorého nedraftoval klub NHL.

Hlinka sa narodil 31. augusta 1972 v Trenčíne. Mal dve deti, syna Michala a dcéru Vanesu.

V byte, v ktorom našli bezvládne telo hokejistu Miroslava Hlinku, kriminalisti zbierali dôkazy niekoľko hodín. Našli aj dva listy na rozlúčku, ktoré poslali na expertízu. Podľa informácií sa mal obesiť na trakoch, na kľučke balkónových dverí.

Pozrite si priložené video:

V prenajatom byte na štvrtom poschodí ho našiel tréner, keď sa neobjavil na tréningu. Ako o možnom motíve samovraždy sa hovorí o rodinných sporoch a finančných problémoch.

Pozrite si priložené video:

Súvisiace články