Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Grazie, Graziano! Famózny gól Taliana, super komentár Číňana!
Zdielať na

Grazie, Graziano! Famózny gól Taliana, super komentár Číňana!

SHANDONG / Páni, to bol ale gól! V Číne o ňom spievajú ódy a niet sa ani čomu čudovať. Na rováši ho má skúsený taliansky útočník Graziano Pelle, pôsobiaci v tamojšom klube Shandong Luneng. Ten servíroval gólové zakončenie, ktorému nechýbalo naozaj nič. Prehľad, technika, presnosť, prudkosť! Naozaj paráda!

Viacerí sa čudovali, keď v lete prestúpil do Číny. Veď taliansky reprezentačný útočník Graziano Pelle nie je ešte až taký starý a rozhodne nie slabý, aby odišiel zo špičkovej európskej ligy. V tomto prípade z Premier League a z tímu FC Southampton. 31- ročný kanonier ale isto vedel, prečo to robí....

Ktovie, či sa Číňanom ich investícia vypláca 100-percente podľa ich predstáv, no v tomto prípade sa určite vyplatila. 70. minúta domáceho zápasu proti klubu Chongqing Lifan priniesla v podaní Graziana moment, po ktorom sa žiadalo kričať: Grazie! - a poďakovať mu teda v jeho materčine... Gestom pravej ruky si najprv očividne pýtal center z ľavej strany. Ten aj dostal a hoci nebol  v ľahkej situácii, vyriešil ju priam geniálne! Loptu skrotil prsiami, prvým dotykom pravačkou si obhodil protihráča a druhým vykúzlil fantastickú strelu, na ktorú nemal brankár hostí nárok. Akurát škoda pre Pelleho, že jeho super gól nemal trojbodový punc, Lifan totiž štyri minúty pred koncom vyrovnal na konečných 1:1.

Súvisiace články