Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Real remizoval v Dortmunde, Leicester naďalej stopercentný
Zdielať na

Real remizoval v Dortmunde, Leicester naďalej stopercentný

DORTMUND / Úradujúci anglický majster Leicester City ako jediný v rámci E až H-skupiny má šesť bodov po utorkových zápasoch 2. kola hlavnej fázy futbalovej Ligy majstrov 2016/2017.

Anglický Tottenham Hotspur získal svoje prvé body v rámci E-skupiny víťazstvom 1:0 na pôde CSKA Moskva. Gólovým hrdinom "kohútov" bol Son Heung-Min, ktorý skóroval v 71. min. AS Monako po úvodnom víťazstve 2:1 na pôde Tottenhamu tentoraz remizovalo 1:1 s Bayerom Leverkusen.

Šlágrom utorkového programu bol súboj v Dortmunde, miestna Borussia v rámci F-skupiny privítala Real Madrid. Skóre duelu otvoril v 17. min Portugalčan Cristiano Ronaldo, domáci vyrovnali tesne pred polčasovou prestávkou presným zásahom Pierra-Emericka Aubameyanga. Na 2:1 pre Real upravil v 68. min francúzsky stopér Raphaël Varane, tri minúty pred koncom vyrovnal na konečných 2:2 André Schürrle. O svoje prvé body bojovali v Lisabone domáci Sporting a Legia Varšava. Favorizovaní Portugalčania uspeli 2:0.

Atraktívnejším súbojom G-skupiny bol zápas Leicester City - FC Porto. "Líškam" z Leicestru stačil na cenný triumf jeden gól, v 25. min ho dosiahol alžírsky kanonier Islam Slimani. Dánsky FC Kodaň aj bez potrestaného slovenského reprezentanta Jána Greguša zvládol domáci súboj proti belgickému Clubu Bruggy a zvíťazil 4:0.

Svojho prvého víťazstva v H-skupine sa dočkal turínsky Juventus, na ihrisku chorvátskeho Dinama Záhreb uspel presvedčivo 4:0. O góly talianskeho šampióna sa postarali Miralem Pjanič, Gonzalo Higuaín a Paulo Dybala, do záhrebskej siete poslal loptu aj gólman Dinama Adrian Semper. V druhom súboji "háčka" FC Sevilla doma zvíťazil 1:0 nad francúzskym zástupcom Olympique Lyon.

Súvisiace články