Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Na prvý pohľad nádherný priamy kop do šibenice! Na druhý nešťastný vlastný gól...
Zdielať na

Na prvý pohľad nádherný priamy kop do šibenice! Na druhý nešťastný vlastný gól...

WAREGEM / Belgická futbalová Jupiler League má po odohraní siedmich kôl vskutku prekvapujúceho lídra. Sú ním hráči Waregemu, ktorí prehrali iba raz a dosiahli okrem jednej remízy päť víťazstiev. To posledné na domácom trávniku s Kortrijkom. Aj skóre 14:4 hovorí jasnou rečou. Ten posledný z tohtosezónnych 14-tich gólov padol naozaj zaujímavým spôsobom.

Polčasové skóre s Kortrijkom, ktorý mal za sebou sériu troch víťazstiev, bolo nerozhodné 1:1 a po prestávke sa domáci fanúšikovia tiež dosť dlho z presného zásahu svojich miláčikov netešili.

Až prišla 77. minúta duelu a loptu si na priamy kop pred šestnástkou hostí postavil kapitán Waregemu, skúsený 33-ročný Senegalčan M´Baye Leye a vydarenou technickou strelou pod brvno poslal loptu do siete. Jeho pokus bol parádny a najmä znamenal tri body pre Zulte. Akurát, že to má jeden háčik: v zápise o stretnutí ako autor gólu nefiguruje. On ho totiž napokon ani nedal. Ako totiž ukázali viaceré spomalené zábery, lopta z jeho kopačky opečiatkovala brvno, no od neho sa odrazila nie za, ale pred bránkovú čiaru. Tam však trafila do päty bezmocného gólmana Kortrijku, 23-ročného Belgičana Thomasa Kaminskeho, ktorý sa zo všetkých síl snažil zabrániť gólu, až si ho napokon sám dal... 

Súvisiace články