Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Myjava sa doma tešila po troch mesiacoch. Rozhodol Kóňa
Zdielať na

Myjava sa doma tešila po troch mesiacoch. Rozhodol Kóňa

MYJAVA / Futbalisti Spartaka Myjava sa naposledy tešili z domáceho víťazstva v lige pred viac ako tromi mesiacmi: v predposlednom 32. kole minulej sezóny najvyššej súťaže zdolali v piatok 13. mája MFK Ružomberok 1:0.

V nedeľu večer si "kopaničiari" zopakovali tento rezultát, v rámci 7. kola Fortuna ligy 2016/2017 gólom Tomáša Kóňu v 26. min zdolali nováčika z Prešova a v tabuľke sa s 11 bodmi posunuli na 5. miesto.

"Nebol to pre nás ľahký zápas. Hostia pred týždňom vyhrali nad Zlatými Moravcami, prišli nabudení a odohrali s nami kvalitný duel. Som rád, že sme to zvládli. Škoda len, že sme nepridali ďalší gól. Bol som prekvapený, že aj keď sme sa dostali do vedenia, tak sme naďalej hrali v kŕči. Na tom musíme popracovať, lebo by sme mali hrať uvoľnenejšie," hodnotil víťazný zápas tréner Spartaka Myjava Mikuláš Radványi a pokračoval: "Niektorí hráči neboli vo svojej koži, ale myslím si, že sme to umne napokon v pohode uhrali. Ak by sme mali najmä v druhom polčase lepšiu finálnu fázu, mohli sme vyhrať aj výraznejším rozdielom. Vedeli sme, že úspech vedie cez krídelné priestory, centre však často nenachádzali adresáta. Myslím si, že o ten jeden gól sme však boli lepší."

Hráči Prešova sú naďalej strelecky "sterilní", v doterajších siedmich kolách skórovali iba raz a s bilanciou 1-1-5 a skóre 1:12 figurujú so 4 bodmi na predposlednej 11. priečke fortunaligového pelotónu. Bývalý slovenský reprezentant na lavičke 1. FC Tatran Stanislav Varga po myjavskej prehre skonštatoval: "V tomto stretnutí sme neboli o nič horším tímom ako Spartak. Mali sme dosť šancí. Zápas rozhodli štandardné situácie a jedna naša, ku ktorej nemalo dôjsť. Keď je určený hráč, ktorý má brániť osobne Kóňu a ten hráč je potom v našej šestnástke sám a nikto okolo neho, tak tento duel sme si prehrali jedinou chybou. A možno aj chybou hlavného rozhodcu pána Weissa, pretože keď lopta letí 50 metrov, odrazí sa od zeme do ruky súperovho futbalistu, tak si myslím, že by to mala byť penalta. Myjava to potom umne uhrala, jej hráči boli nebezpeční v štandardkách. Opakujem však, na trávniku sme v zápase neboli o nič horší."

Hrdinom duelu pred 1593 divákmi sa stal kapitán Myjavy Tomáš Kóňa, ktorý po rohovom kope hlavou prekonal brankára Prešova Jozefa Taliana. Pre 32-ročného skúseného stredopoliara to bol druhý gól v tomto ročníku Fortuna ligy, celkovo tretí v tejto sezóne (presadil sa aj v 1. predkole Európskej ligy UEFA proti rakúskej Admire Wacker Mödling, pozn.). "Väčšinou strelím v jednom ročníku štyri-päť gólov. Teraz mi to síce viackrát padlo, ale nemyslím si, že to budem strelecky ťahať ja. Na to by mali byť v našom tíme iní. Dúfam, že sa chytia útočníci," uviedol pre portál profutbal.sk Tomáš Kóňa a dodal: "Slovenská liga je veľmi vyrovnaná. Vyhrať môže hocikto nad hocikým, bez ohľadu na to, či hrá doma alebo vonku. My sme proti Prešovu vyhrali zaslúžene, dali sme jeden gól, pričom sme hostí nepustili ani do jednej šance. Nehrali sme pekný futbal, bolo to skôr o bojovnosti. Hralo sa viac v strede poľa, agresivita víťazila nad futbalovou kvalitou. Uvedomovali sme si, že sme ešte doma nezvíťazili, chceli sme udržať nulu a zvíťaziť. To sa nám podarilo."

Súvisiace články