Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Sté víťazstvo FCB s Enriquem zariadil hlavičkou Rakitič
Zdielať na

Sté víťazstvo FCB s Enriquem zariadil hlavičkou Rakitič

MADRID / Katalánsky futbalový veľkoklub FC Barcelona dosiahol pod vedením trénera Luisa Enriqueho sté víťazstvo, ale nebola to gólová oslava.

Obhajca majstrovského titulu zvíťazil v 2. kole španielskej La Ligy na trávniku Athletic Bilbao tesne 1:0 vďaka presnej hlavičke chorvátskeho stredopoliara Ivana Rakitiča z 21. min.. Ďalšie veľké šance Lionela Messiho, Luisa Suáreza či Ardu Turana zostali nevyužité. Stalo sa tak aj preto, že z 12 streleckých pokusov hostí mierili iba dva na bránku domácich. To je najnižší počet v podaní slávnejšieho z barcelonských klubov od januárového súboja proti mestskému rivalovi Espanyolu.

Portál goal.com pripomína, že bývalý španielsky reprezentant Luis Enrique potreboval ako tréner FC Barcelona na 100 víťazstiev iba 126 zápasov. Aktuálne začína tretiu sezónu na lavičke FCB, v predchádzajúcich dvoch doviedol mužstvo k majstrovským titulom. "Zápas mal obrovské tempo, Atlético nám nedalo nič zadarmo. Nehrá sa u nich dobre, sme preto veľmi radi, že máme tieto tri body," skonštatoval Luis Enrique. "Zápasy v Bilbau sú stále intenzívne a atraktívne. Odohrali sme to na dobrej úrovni. Ukazuje sa, že už v úvode sezóny máme formu," uviedol Ivan Rakitič.

Súvisiace články