Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kozák registruje u hráčov zmeny klubov. Prekvapil ho nepríjemne Mak
Zdielať na

Kozák registruje u hráčov zmeny klubov. Prekvapil ho nepríjemne Mak

Zdroj: sita, Ján Kozák st.

BRATISLAVA / Slovenskí futbaloví reprezentanti začnú nový kvalifikačný cyklus 4. septembra domácim stretnutím v Trnave proti Anglicku v rámci bojov v F-skupine o postup na majstrovstvá sveta 2018 do Ruska.

V 23-člennom kádri A-tímu na tento náročný "ostrý" štart proti "Albiónu", ktorý v utorok zverejnil tréner Ján Kozák, figuruje 15 hráčov z kontinentálneho šampionátu vo Francúzsku (10. júna - 10. júla 2016). Z tejto pätnástky až osem futbalistov zmenilo v lete klubové pôsobisko: kapitán Martin Škrtel prestúpil z anglického FC Liverpool do Fenerbahce Istanbul. Do Turecka, ale do Trabzonsoporu, zamieril z ruského Lokomotivu Moskva aj ďalší stopér Ján Ďurica. Z Ruska sa porúčal aj obranca Tomáš Hubočan, ktorý z Dinama Moskva zakotvil vo francúzskom klube Olympique Marseille. Defenzívny stredopoliar Ján Greguš zmenil český FK Jablonec za dánsky FC Kodaň, ľavonohý univerzál Dušan Švento po vypršaní kontraktu s nemeckým 1. FC Kolín nad Rýnom sa upísal opätovne českému tímu SK Slavia Praha, naopak do nemeckej Herthy Berlín prišiel z poľskej Legie Varšava ofenzívny stredopoliar Ondrej Duda. Len v rámci Talianska sa z AS Rím presunul na hosťovanie do mužstva Delfino Pescara defenzívny univerzál Norbert Gyömbér a krídelník Róbert Mak si nasmeroval svoje najbližšie futbalové kroky z gréckeho klubu PAOK Solún do ruského Zenitu Petrohrad. Z nominovaných hráčov na duel s Anglickom, ktorí neboli súčasťou tímu na ME 2016, zmenil klub aj brankár Martin Dúbravka: z dánskeho Esbjerg fB prestúpil do českého Slovana Liberec.

"Až čas ukáže, ako sa chlapcom bude dariť v nových pôsobiskách. Myslím si, že aj reprezentácia i dobré výkony na majstrovstvách Európy im k tomu dopomohli. Teší ma, že Hubočan začal pravidelne hrávať v Marseille, Škrtel vo Fenerbahce. Jano Ďurica bol svojím spôsobom v neistote, čiže prestup z Lokomotivu do Trabzonsporu by mu mal pomôcť, aby s čistou hlavou prišiel do reprezentácie. Duda sa dostal do dobrého nemeckého mužstva," reagoval na letné zmeny klubov u spomenutých hráčov kouč A-mužstva SR Ján Kozák.

Skúsenému 62-ročnému trénerovi sa nepáčil len transfer 25-ročného Maka. "Pokiaľ ide o Roba, mňa osobne prekvapil. Čo za tým bolo, neviem. Ja by som mu určite neodporúčal prestup do Zenitu Petrohrad. Rusko bude v roku 2018 organizovať majstrovstvá sveta. V Zenite hrajú reprezentanti Kokorin, Dziuba, Šatov a aj Žirkov, ktorý už nehrá ľavého obrancu, ale nastupuje na krídle. Čiže Robo Mak išiel do veľmi konkurenčného prostredia, zatiaľ hrával málo. Verím, že sa to zmení," vyjadril sa Ján Kozák.

Súvisiace články