Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Spartak Trnava prehral v prvom oficiálnom zápase City Areny
Zdielať na
Futbal

Spartak Trnava prehral v prvom oficiálnom zápase City Areny

TTRNAVA / Trnavská City Arena má za sebou prvé oficiálne futbalové stretnutie. V sobotu večer si v ňom zmerali sily hráči domáceho FC Spartak s mužstvom najvyššej brazílskej súťaže Atlético Paranaense.

Zverenci Juraja Jarábka podľahli 0:2, keď hostia stanovili výsledok už do siedmich minút. Strelecky sa presadili Giovanni Piccolomo a Augusto Dellatore.

Zápasu predchádzala minúta potlesku pre zosnulú ikonu trnavského klubu Ladislava Kunu, posvätenie nového Štadióna Antona Malatinského a slávnostný výkop. Ten mal na starosti väčšinový akcionár FC Spartak Vladimír Poór, loptu na trávnik doručilo bezpilotné lietadielko. Pri nástupe tímov znelo živé Il Silenzio.

Slávny Ajax v akcii

Program otvorenia odštartovala exhibícia legiend FC Spartak a "starých pánov" Ajaxu Amsterdam. Na hracej ploche sa v červeno-čiernom drese zhromaždili Jozef Adamec, Karol Dobiáš, Stanislav Jarábek s kapitánskou páskou, Július Šimon, Miroslav Karhan či Marek Ujlaky. Do bránky sa postavil stále mrštný Roland Praj. Vo farbách 33-násobného holandského majstra sa predstavili Aaron Winter, bratia Rob a Richard Witschgeovci, alebo aj 77-ročný Sjaak Swart. Rozhodcovskú taktovku počas prvého dejstva držal Vojtech Christov.

Prvý gól si pripísal 45-ročný niekdajší stredopoliar španielskeho FC Barcelona či anglického Blackburnu Rovers Richard Witschge. Premiérový zásah "andelov" v City Arene dosiahol Ľubomír Luhový, nadviazal naňho Vladimír Kožuch. Na priebežných 2:2 vyrovnal z priameho kopu mladší z bratskej dvojice Witschgeovcvov Richard. Víťazstvo hostí 4:2 stanovili Brazílčan Wamberto Campos a Simon Tahamata.

Pred exhibičným duelom sa uctila pamiatka zosnulých významných postáv histórie oboch klubov, spomenutého Kunu či Rinusa Michelsa. Cez polčasovú prestávku predniesol svoj odkaz domácim fanúšikom Jozef Adamec: "Želám si, aby nový štadión pokračoval v úspechoch, na aké si pamätal ten starý. Ide o krásnu stavbu pre trnavský šport." Doplnil ho Karol Dobiáš: "Som rád, že ma pozvali, je to pre mňa veľká česť a pocta. Trnave prajem popredné priečky v najvyššej domácej súťaži a účasť v pohárovej Európe."

Konfrontáciu Old Boys s dávkou humoru zhodnotil Stanislav Jarábek: "Kým som desať minút hral, neinkasovali sme. Akonáhle som odišiel, začali sme fasovať. Ide o najkrajší stánok na Slovensku, teraz musí prísť výborný futbal a majstrovský titul." Bývalý gólman a súčasný prezident Spartaka Dušan Keketi zdôraznil, že trnavskí priaznivci boli vždy dvanástym hráčom.

Prvé oficiálne futbalové stretnutie v trnavskej City Arene:

FC Spartak Trnava - Atlético Paranaense (Braz.) 0:2 (0:2)
Góly: 4. Giovanni Piccolomo, 7. Dellatore, rozhodovali: Kráľovič - Slyško, M. Balko

Exhibícia:

FC Spartak Trnava legendy - Ajax Amsterdam Old Boys (Hol.) 2:4 (1:1)
Góly: 22. Luhový, 30. Kožuch - 13. a 33. Richard Witschge, 39. Wamberto Campos, 50. Tahamata, rozhodovali: Vojtech Christov (I. polčas), Ladislav Gadoši (II. polčas) - Tibor Jančovič, Emanuel Cuninka

Zdielať na